Şirket tarafından yapılan açıklamada, otellerin sistemlerini hedef alan kötü amaçlı yazılımların çok karmaşık olduğu, bu kadar sofistike bir saldırının ancak bir devlet sponsorluğunda yapılabileceği belirtildi. İsmini vermek istemeyen eski bir üst düzey istihbarat görevlisi Associated Press haber ajansına, nükleer müzakerelerin, İsrail ve Rusya'nın da içinde bulunduğu çok sayıda ülke tarafından hedef alındığını söyledi.

12 ülkeden Türkiye'ye siber savaş şoku

12 ülkeden Türkiye'ye siber savaş şoku

"MÜZAKERELERE KARŞI ÇIKAN İSRAİL YAPTI"

The Wall Street Journal gazetesi, eski ABD istihbarat görevlilerini kaynak göstererek, saldırının nükleer müzakerelere karşı çıkan İsrail tarafından yapıldığını yazdı. Kaspersky'nin açıklamasında, bu yılın ilk aylarında şirketin kendi sistemlerine de bir siber saldırı yapıldığı kaydedildi. Şirket, belirledikleri saldırının, siber casusluk dünyasında keşfedilen "en usta, gizemli ve güçlü tehdit" olduğunu ve Batı'daki birkaç ülkenin de aynı saldırıya maruz kaldığını açıkladı.

ABD'li antivirüs şirketi Symantec'in açıklamalarını doğruladığı Kaspersky'nin siber casusluk saptamaları, güvenlik uzmanları tarafından ciddiye alınıyor.

ABD ordusu 'hack'lendi

ABD ordusu 'hack'lendi