ABD'li yetkililerin, Rusya'nın Hazar Denizi'nden Suriye'deki IŞİD mevzilerini vurduğu füzelerden birkaçının İran'a düştüğü iddiası, İran Savunma Bakanlığı tarafından yalanlandı. Rusya Savunma Bakanlığı da füzelerin hedefe ulaşmadığı yönünde çıkan haberleri yalanladı.

Sputnik'in haberine göre Rusya Savunma Bakanlığı, Amerikan medyasının anonim kaynaklara dayandırdığı haberlerin güvenilmez olduğunu söyledi.

Rusya'nın fırlattığı füzeler İran'a düştü

Rusya'nın fırlattığı füzeler İran'a düştü


Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, "CNN'den farklı olarak biz anonim kaynaklara dayanarak konuşmuyor, tüm füze fırlatışlarını ve bu füzelerin vurduğu hedefleri neredeyse gerçek zamanlı olarak gösteriyoruz. Tüm ayrıntıları açıklayamam ama bu alanın profesyonelleri bilir ki, bu tür operasyonlar düzenlendiğinde her zaman hedeflerin görüntüsü vuruş öncesinde ve sonrasında kayda alınır" dedi.

ABD'den sonra Rusya da PYD ile temasa geçti

ABD'den sonra Rusya da PYD ile temasa geçti


'MESLEKTAŞLARIMIZ İÇİN ÜZÜCÜ DE OLSA GERÇEK'

Suriye üzerinde gün boyunca Rus insansız hava araçlarının uçtuğunu belirten Konaşenkov şöyle konuştu:

"Bu yüzden, Suriye'de IŞİD altyapısına yönelik hassas silahlarla yapılan dünkü saldırı Pentagon ve Langley'den meslektaşlarımız için ne kadar üzücü ve beklenmedik olsa da gemilerden fırlatılan tüm füzeler hedeflerini buldu. Bu bir gerçek. Aksi takdirde, Suriye'de IŞİD terör örgütünün birbirinden uzak mesafede bulunan tesislerinin dün kendiliğinden patladığını kabul etmek gerekirdi. Üstelik neredeyse aynı anda."

Başta CNN ve Fox News olmak üzere bazı medya organları, Rusya'nın Hazar Denizi'ndeki savaş gemilerinden Suriye'deki IŞİD hedeflerine gönderdiği füzelerden birkaçının İran topraklarına düştüğünü iddia etmişti.

Rusya'dan

Rusya'dan "Sizin için de vuruyoruz" açıklaması


TAHRAN DA YALANLADI

İran Savunma Bakanlığı bu iddiayı yalanlayarak, Rusya'nın Hazar Denizi'nin İran'a yakın sularında bulunan 4 gemisinden Suriye'deki IŞİD mevzilerine gönderilen füzelerden birkaçının İran'a düştüğü yönündeki haberlerin psikolojik savaşın aktif aşamaya geçişini sergilediğini savundu.

Rusya Türkiye’nin gaz talebini reddetti

Rusya Türkiye’nin gaz talebini reddetti