Foto: CİHAN


Ekonomist İstihbarat Birimi'nin (EIU) 2015 yılı için hazırladığı Kaliteli Ölüm Raporu'nda Tayvan, Asya'da ölmek için en iyi ülke olarak seçildi.

EIU'nin her yıl hazırladığı ve ülkelerdeki sosyal yapıyı ve gelir durumunu incelediği raporda, bu yıl Asya-Pasifik, Avrupa ve Kuzey Amerika'nın yaşam standartları yüksek ülkeler, ölmek için en iyi yerler arasında üst sıralarda yer aldı. Toplam 80 ülkenin incelendiği raporda, İngiltere dünyanın ölmek için en iyi yeri seçildi. Tayvan, listede Asya ülkeleri arasında birinci olurken, genel sıralamada ise 6'ıncı sırada yer buldu. Türkiye de 47'inci sırada kaldı.

Raporun Tayvan bölümünde, ülkede ölüm hakkında konuşulmaktan korkulduğu; ancak eğitimde uygulanan yöntemler, toplum içerisinde insanları ölüm hakkında konuşmaya teşvikler ve sosyal medyanın yardımıyla, adada konu hakkında toplum bilinci oluşturulduğu ve başarıya ulaşıldığı vurgulandı.

Geçen yıl 40 ülke üzerinde hazırlanan raporda, 14'üncü sırada olan Tayvan, 6'ıncı sıraya yükseldi. Türkiye geçen yıl 34'üncü sırada iken bu yıl 13 sıra gerileyerek 47'inci sırada yer aldı.

Suriye, Rusya için neden önemli?

Suriye, Rusya için neden önemli?