ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Peter Cook, Pentagon'da düzenlediği günlük basın toplantısında, Cumhuriyetçi başkan aday adaylarından Donald Trump'ın İslam karşıtı açıklamaları ile ilgili bir soruya verdiği yanıtta, bu tür söylemlerin ülke güvenliği için tehlike oluşturduğunu belirtti.

Reuters


Peter Cook, Trump'ın adını vermeden, Müslümanları dışlayan açıklamaların IŞİD'e olan desteği artırdığını da savundu. ABD'nin sınırlarını Müslümanlara kapatmasının ülkenin aşırılık içeren ideolojilerle savaşına zarar vereceğini söyleyen Cook, "ABD'yi İslam inancıyla karşı karşıya getiren her türlü açıklama hem değerlerimize, hem de ulusal güvenliğimize aykırı" diye konuştu. Cook, Amerikan ordusunda görev yapan bir çok Müslüman asker olduğunu da belirtti.

OBAMA VE CAMERON'DAN TEPKİ


ABD Başkanı Barack Obama, Trump'ın dozunu giderek artıran dinsel ayrımcılık açıklamasına anında tepki gelmişti. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Trump'un açıklamasında dile getirdiği yaklaşımın Amerikan değerlerine aykırı olduğu belirtildi.

Donald Trump’ın Müslümanların ülkeye alınmamasına yönelik yorumuna İngiltere’den de sert tepki geldi. İngiltere Başbakanı David Cameron Trump’ın yorumunu, ‘bölücü ve yanlış’ olarak değerlendirirdi.

'MÜSLÜMANLARIN ÜLKEYE GİRİŞİNİ YASAKLAYIN'


ABD seçimlerinin Cumhuriyetçi Parti aday adaylarından Donald Trump, Müslümanlara ve göçmenlere karşı geliştirdiği nefret söylemleriyle biliniyor. Trump son olarak, ABD yönetimini Müslümanların ülkeye girişimini yasaklama çağrısında bulunmuştu.

'BAŞKAN OLURSAM CAMİLERİ KAPATACAĞIM'


Trump başka bir konuşmasında ise, başkan seçilmesi durumunda, ABD'deki camileri kapatacağını söylemişti.

'MÜLTECİLERİ ÜLKELERİNE GERİ GÖNDERECEĞİM'


Bir başka açıklamasında da Trump, başkan olursa ABD'nin kabul ettiği tüm Suriyeli mültecileri ülkelerine geri göndereceğini belirtti. Mitingdeki konuşmasında Trump, "200 bin Suriyeli almak istediğimizi duyuyorum. Bunlar IŞİD militanları da olabilir" dedi.

ENGELLİ MUHABİRLE DALGA GEÇTİ


Donald Trump, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir basın açıklaması sırasında, fiziksel engelli bir muhabirle dalga geçmişti.