Şimdilerde müzeye dönüştürülen Auschwitz Toplama Kampı'nın girişi ziyaretçileri şaşkına çevirdi. Sıcak havalardan muzdarip olanları serinletmesi için müzenin girişine yerleştirilen duşlar, toplama kampında yüzbinlerce insanın ölümüne neden olan gaz odalarına benzerliğiyle dikkat çekiyor.



Ziyaretçilerin üzerine soğuk su buharı serpen fıskiyeler, Auschwitz’deki gaz odalarını andırdığı gerekçesiyle özellikle turistler tarafından eleştiri oklarının hedefi oldu. Ziyaretçiler, fıskıyelerin, duş almaları bahanesiyle kamptaki odalara doldurulan ve zehirli gazla öldürülen yüzbinlerce Yahudiyi hatırlattığını savundu.

Müze yönetimi ‘fıskiyelerin sadece ziyaretçileri serinletmek amacında olduğunu’ açıklayarak kendisini savundu. Tepkilerin ardından Auschwitz Müzesi, “Buhar fıskiyeleri duş alanlarına ya da Naziler tarafından gaz odalarının içine yerleştirilenlere benzemiyor” ifadesini kullandı.


Israel’s Channel 2 kanalına konuşan Meyer Bolka isimli Yahudi, “Otobüsten iner inmez dışarıdaki duş alanına doğru yürüdüm. Birden şok oldum. Çalışanlardan serinleme fıskiyeleri hakkında bilgi almak istedim. Onlar da sıcak bir gün olduğu söylediler. Saygısızlık etmek istemem ama bu bana gaz odalarını hatırlatıyor” dedi.

'300 ton altın yüklü tren gerçek olabilir'

'300 ton altın yüklü tren gerçek olabilir'