Sınırımızı ihlal ettiği için düşürülen Rus uçağının ardından yeni bir gelişme daha yaşandı.

Kremlin'den dün yapılan açıklamada; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Kasım’da Paris’te Rusya lideri Vladimir Putin’le görüşmek için talepte bulunduğu açıklanmıştı. Ankara kaynakları da Erdoğan ile Putin arasında belirlenmiş bir görüşme olmadığını belirtmişti.

 

Kremlin'den bugün yeni bir açıklama daha geldi. Açıklamada "Türkiye özür dilemeye hazır değilse, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşme talebini reddediyoruz" denildi.

ERDOĞAN SERT SÖZLERİNİ SÜRDÜRMÜŞTÜ


Söz konusu açıklamanın; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bayburt'taki konuşmasının hemen ardından gelmesi dikkat çekti. Bayburt'taki toplu açılış töreninde konuşan Erdoğan, Rusya'ya karşı sert ifadelerini sürdürmüştü. Erdoğan "Suriye’de Esed rejimine destek olmak, ateşle oynamaktır. Türkiye’nin haklılığının tüm dünya tarafından kabul edildiği bir hadiseyi bahane ederek, bize olmadık ithamlarda bulunmak, meseleyi vatandaşlarımıza eziyete vardırmak, ateşle oynamaktır. Bölgede insani yardım için bulunan TIR’ları sorumsuz bir şekilde vurmak, ateşle oynamaktır. Rusya’ya ateşle oynamamasını tavsiye ediyorum. Türkiye’ye bu iftirayı atanlar, bunu ispat etmekle mükelleftir. Türkiye, DAEŞ’ten petrol almıyor, tam aksine Amerikan Hazine Bakanlığı açıkladı, Rus şirketleriyle DAEŞ’in ortaklaşa Suriye rejimine petrol sattığını ifade ettiler. Türkiye petrolünü nereden alıyor? Rusya’dan alıyor. Şu anda Rusya’nın en fazla petrol sattığı ülke Türkiye’dir. İran’dan alıyor, Azerbaycan’dan alıyor, Kuzey Irak’tan alıyor. Cezayir ve Katar’dan alıyoruz. Bizim kaynaklarımız belli. Biz, bir terör örgütünden petrol alacak kadar haysiyetsiz değiliz” demişti.