Guardian gazetesinde yer alan bir habere göre, "Dünyayı değiştiren sözler" adlı kitabı basan Kremlin yanlısı gençlik grubundan, "Bir yıl önce Putin'in eski konuşmalarını okurken öngörülerinin tamamen gerçekleştiğini fark ettik. Bunun üzerine tüm konuşmalarını incelemeye karar verdik. Ve gördük ki, daha önce söylediği şeyler ya oluyor ya da olmak üzere" diyor.

Foto: Reuters


Gençlik grubundan Volodin iismli kişi bastırdıkları kitapla ilgili olarak, "Tüm bu konuşmaları okuyunca, söylem ve düşüncelerinin açık bir sistemi olduğunu görüyorsunuz. Birçok kişi onun ne yapacağı kestirilemeyen ve tutarsız biri olduğunu söylüyor. Oysa tamamen şeffaf, açık ve mantıklı." ifadelerini kullanıyor.

'PUTİN RUSLARIN BABASI'


Kitapta 19 makale ve konuşma yer alıyor. Putin'in 2003'teki bir konuşmasıyla başlayan kitap, Rus liderin bu yıl Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmayla sona eriyor. Kitabın masraflarını kimin üstlendiğini açıklanmazken, haberde, grubun Kremlin'e yakın olduğunun bilindiği belirtiliyor. Grubun internet sitesinde Vladimir Putin "Rusların babası" olarak niteleniyor: "Babayla birlikteyiz. Onunla aynı fikirdeyiz. Babanın gücüyle savaşmayız. O gücü paylaşır, kullanmayı öğrenir ve babayla birlikte enerjisini günümüze ve geceleğe yönlendiririz."



Putin'in sözcüsü Dimitri Peskov, kitaptan dün haberi olduğunu söyledi. Kitabın kapağında Putin'in "Vuruldukça daha da güçleniyoruz", "Rusya benim hayatım" ve "Kefir içerim" gibi sözleri yer alıyor.

Foto: Reuters


Guardian, kitabın Ocak sonunda satışa sunulacağını aktardığı haberinde ekonomik durumun kötüleşmesine rağmen Putin'e desteğin tüm zamanların en yüksek seviyesinde seyrettiğini ve yeni bir kişilik kültünün ortaya çıkmaya başladığını belirtiyor. Haberde, "Tüm ülkede, havaalanlarında Putin'in fotoğrafının yer aldığı tişörtler, kupalar, buzdolabı mıknatısları, hatta Putin'den esinlenilen bir parfüm bile satılıyor. Kokuyu çıkaran şirket, parfümü 'yumuşak ama aynı zamanda çok sert' diye tanımlıyor." ifadeleri geçiyor.

BBC