[caption id="attachment_958389" align="alignleft" width="670"] FOTO:Reuters[/caption]

ABD’nin fiyaskoyla sonuçlanan Suriyeli muhaliflere yönelik eğit-donat programını askıya almasının ardından Suriyeli Kürtler, bazı Arap grupları ve bir Süryani grupla Suriye Demokratik Güçleri adı altında yeni bir silahlı ittifak kurduğu ortaya çıktı. Hatta ABD’nin de önceki gece Suriyeli Kürtlerin kontrolündeki Haseke’ye 50 ton mühimmat bıraktığı açıklandı.

TÜRKİYE İÇİN TAM BİR MUAMMA

Son gelişme sonrası Türkiye için Suriye politikası tam bir muammaya dönüştü. Türkiye'ye göre "terör örgütü" olan PYD, diğer ÖSO grupları ile anlaştı. ABD'nin emriyle gerçekleşen anlaşma sonrası yeni gruba Suriye Demokratik Güçleri (SDG) adı verildi.

Terör örgütü PKK ile bağlantılı PYD’nin silahlı gücü YPG’nin sözcüsü Polat Can, Twitter hesabından Suriye Demokratik Güçleri (SDG) adlı şemsiye yapıya katıldıklarını açıkladı.

ABD SİLAH YARDIMINA BAŞLADI BİLE!

Öte yandan  Amerikan kargo uçakları da önceki gece Suriyeli Kürtlerin kontrolündeki Haseke’ye 50 ton silah bıraktı. Amerikan televizyonu CNN, ismi açıklanmayan Amerikalı bir yetkiliye dayandırdığı haberinde, önceki gece savaş uçaklarının eşlik ettiği ABD ordusuna ait C-17 kargo uçaklarının 112 paketten oluşan 50 ton cephaneyi Suriye’de YPG’nin kontrolünde olan Haseke bölgesine bıraktığını duyurdu.

ABD Eğit-Donat'ı sona erdirdi!

ABD Eğit-Donat'ı sona erdirdi!