Rusya Bilimler Akademisi’ne bağlı Rusya Şarkiyat Enstitüsü Başkanı Vitaliy Naumkin, Rusya’nın Türkiye ile savaşa girmek ya da Türkiye’yi mesaj vermek gibi bir niyeti olamayacağını, 3-4 Ekim tarihlerinde yaşanan hava sahası ihlallerinin tamamı ile hava şartları ve istenmeyen bir girişim olduğunu söyledi.

Cihan Haber Ajansı’na açıklamada bulunan Naumkin, “Moskova, Rus jetlerinin Türk hava sahasını kötü hava koşulları nedeni ile ihlal ettiğini açıkladı. Herkesin hatası olabilir. Amerikalılar, Avrupalılar da hata yapıyor. Türkler de bu denli hata yapmadı? Türkiye de hata yapıyor. Biz sınıra çok yakın savaşırken ve uçaklar sınıra yakın uçarken bu hatalar olabilir. Ben Rusya savaş uçaklarının sadece Rusya’nın gücünü göstermek için Türkiye hava sahasına girdiğini düşünmüyorum. Türkiye Rusya’nın imkanlarını çok iyi biliyor, Rusya da Türkiye’nin. Niye Türkiye’yi korkutalım ki? Biz Türkiye ile iyi komşuluk ilişkilerini sürdürmek istiyoruz. Türkiye, Rusya'nın önemli ortaklarından biridir. Hangi deli oraya uçaklarını gönderir ki? Ne diye? Türkiye ile mi savaşacağız? Tabii ki de hayır, hiç bir zaman öyle bir şey olamaz.” değerlendirmesinde bulundu.

Bild:

Bild: "Türkiye Rusya'ya ait Orlan-10 tipi drone'u düşürdü"


HAZAR’DAN FIRLATILAN FÜZELER AMERİKA’DA ŞOK ETKİSİ YAPTI

Rusya’nın Türkiye’ye hiçbir şey kanıtlamak zorunda olmadığını ifade eden Naumkin, “Rusya Hazar Filosu gemilerinden atılan roketler uzun mesafede hedeflerini vurarak Rusya’nın gücünü başarılı bir şekilde ispatladı. Amerikalı arkadaşlarımızın tepkisini gördük. Onlar şoktaydılar. Rusya’dan kimse böyle bir şeyi beklemiyordu. Düşünülüyordu ki Rusya’nın filosu ve silahları çok eski. Ve aniden böyle bir muhteşem hareket. Bir düşünün Hazar filosundan böyle uzun mesafeden hedeflerin başarıyla yok edilmesi. Füze isabet doğruluğu 3 metredir. Kalibr-NK uzun menzilli modern füze sistemi. Neden hala bir şey sergileyelim ki? Bir uçağın bir kaç kilometre uçabildiğini mi? Bu bir saçmalıktır.” eleştirisi getirdi.

RUSYA, TÜRKİYE’NİN DE DÜŞMANLARINI VURUYOR

Rus jetlerinin Türkiye’nin de düşmanlarını vurduğunu iddia eden Naumkin, “Biz Türk düşmanlarını vuruyoruz. Türkiye’de terör saldırıları düzenleyen insanları yok ediyoruz. Türkiye bize de İncirlik'ten uçmamıza izin verseydi. Bizim uçaklarımız incirlikte yerleşseydi, sonra Türkiye ile birlikte biz de İŞİD’e saldırsaydık. Bizde de terör saldırısı olmazdı, sizde de. Beraber ne kadar güzel yaşardık.” temennisinde bulundu.

CİHAN

Vurulan İHA sahipsiz kaldı!

Vurulan İHA sahipsiz kaldı!