Putin Ürdün Kralı Abdullah ile biraraya geldi.


Rusya Devlet Başkanı Putin, Ürdün Kralı II. Abdullah ile buluşmasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

'SIRTIMIZDAN BIÇAKLANDIK'


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Terörü destekleyenlerin destekçisi tarafından terör ile mücadelemizde sırtımızdan bıçaklandık. Rus savaş uçağı Türkiye sınırına 4 kilometre uzakta düştü ve uçak vurulduğunda Türkiye sınırına 1 kilometre uzaklıktaydı. Rus pilotlar kimse için tehdit oluşturmuyordu. Uçak düşürme olayının Rusya-Türkiye ilişkileri açısından önemli sonuçları olacaktır." şeklinde konuştu.

Düşürülen uçağın Türkiye'ye tehdit oluşturmadığını öne süren Putin, Suriye'deki miltanlardan Türkiye'ye büyük miktarda petrol geldiğini de iddia etti.

Putin, Suriye'yi görüşmek üzere önce İran'da, ardından Lübnan'da temaslarda bulundu.

'HAVADAN VURULDU'


Vladimir Putin, Rus Su-24 uçağının "Havadan-Havaya" roketiyle vurulduğunu bildirdi.

Putin, "Türkiye Rusya'nın ABD ile bu tür olayları önlemek adına imzaladığı sözleşmeye rağmen Rus savaş uçağını vurdu. Uçağımız Suriye toprakları üzerinde Türk F16 uçağıyla 'Hava-hava' roketiyle vuruldu. Türkiye ile sınırdan 4 kilometre uzaklıkta Suriye topraklarına düştü. Uçağa ateş açıldığında 6 bin metre yükseklikte Türk sınırında 1 kilometre uzaklıktaydı. Her halükarda, Rus pilotlar ve Rus uçağı Türkiye Cumhuriyeti için hiçbir şekilde tehdit oluşturmuyordu. Bu olay sırtından bıçaklamak gibi. Türkiye, Rusya sanki kendi uçağını düşürmüş gibi yaklaşıyor" dedi.

Öte yandan Rusya, Türkiye'nin savunma ateşesini Savunma Bakanlığına çağırdı.

LAVROV, TÜRKİYE ZİYARETİNİ İPTAL ETTİ


Putin, Türkiye'ye yönelik sert açıklamalarda bulunurken, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov kendisiyle görüşmek için Kardeniz kıyısındaki Soçi şehrine hareket etti. Putin ile görüşmeden sonra Lavrov'un yarınki Türkiye ziyaretini iptal ettiği bildirildi.