Suriye’ye S-300 ve S-400 füze sistemlerini göndereceklerini açıklayan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “Füzeleri Suriye’deki hava üssümüze göndereceğiz.” dedi. Putin, “Bu ve yapılacak diğer önlemler de uçuş güvenliğinin sağlanması için yeterli olacak. Tabii ki başka çalışmalar da yapılacak. Şunu belirtmek istiyorum, gelişmelere çok ciddi yaklaşıyoruz. Bu füze sistemleri uçaklarımızın uçuş güvenliğini sağlanmasında görev alacak.” İfadelerini kullandı.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu da, güvenlik çalışmaları bağlamında Suriye’de Rus askeri üssüne S-400 füze tesisi göndereceklerini açıkladı. Suriye’deki hava savunmasını güçlendirmek için "Moskova" kruvazörünü Lazkiye kıyısına gönderildiklerini açıklayan Şoygu, çalışmaların acil şekilde yapılmasını istedi.

Rus haber ajanslarını kaynak gösteren Reuters, bu kararın, Türkiye'nin bir Rus savaş uçağını düşürmesinin ardından alındığını belirtti.

[caption id="attachment_994838" align="alignleft" width="670"] Lazkiye üssü, Hatay'a 150 kilometre uzaklıkta[/caption]

S-400 FÜZELERİ 400 KM MENZİLDEKİ HEDEFLERİ VURABİLİYOR


S-400 füzeleri, orta menzilli hava savunma sistemi S-300’den geliştirilmiş yeni nesil kısa-orta-uzun menzilli bir hava savunma füze sistemi. Ayrıca S-400'de kullanılan radarlar hafif radar izine sahip olan ve hayalet uçak tabir edilen hedefleri takip edebilme yeteneğine sahip. S-400 füzeleri 400 km mesafedeki hedefleri, yarı aktif - aktif güdüm sistemini kullanarak vurabiliyor. S-400, Patriot ve S-300 füze sistemlerinin iki katı menzile sahip. S-400 sistemine şu ana kadar pek çok devlet ilgi göstermiş olmasına rağmen yabancı bir ülkeye satış gerçekleşmedi.

RUS SAVUNMA BAKANLIĞI'NDAN ASKERİ ÖNLEMLER


Rusya Savunma Bakanlığı dün Rus savaş uçağının düşürülmesi ardından alınacak önlemleri şöyle açıklamıştı.

1- Türkiye ile askeri kanallardan tüm irtibat kesecek

2- Rus bombardıman uçaklarına bundan böyle havada avcı uçakları eşlik edecek.

3- Akdeniz’de bulunan “Moskova” kruvazörü Lazkiye kıyılarına yaklaşarak, güvertesinde bulunan S-300 benzeri “Fragat” füzeleriyle hava kuvvetlerimize tehdit oluşturan tüm hedefi sorgusuz sualsiz vuracak.”