Ukrayna’nın Odessa ve Nikolayev illerinde başlayan tatbikatı, Rus Silahlı Kuvvetleri’nden bir yetkili,  tatbikatı yakından izleyeceğini söyledi.

ABD Donanması’nın öncülüğünde düzenlenen ve Türkiye, İngiltere, Almanya, İtalya, Yunanistan, Romanya, İsveç ve Moldova’dan 2500 civarında askerin ve çok sayıda hava ve deniz aracının katıldığı tatbikat, Pazartesi günü, Ukrayna’nın Odessa ve Nikolayev illerinde başladı.

John Kerry: 'Esed rejimi meşrutiyetini kaybetti'

John Kerry: 'Esed rejimi meşrutiyetini kaybetti'


Rusya’nın geçen yıl ilhak ettiği Kırım Yarımadası’nın yanıbaşında yapılan tatbikatlarla ilgili olarak Rusya’nın resmi haber ajansı RİA Novosti’ye konuşan fakat adını açıklamayan bir askeri yetkili, Rus savaş gemilerinin ve uçaklarının, tatbikat boyunca ABD gemi ve uçaklarını gözleyeceğini belirtti. 12 Eylül tarihine kadar sürecek olan tatbikatın ağırlıklı olarak Karadeniz’in doğu bölgelerinde yapılacağına değinen yetkili, Rus savaş uçaklarının, hava sahası ihlalinde bulunmadan Amerikan savaş uçaklarını izleyebilecek imkanlara sahip olduğunu dile getirdi. Ukrayna Savunma Bakanlığı’nın Ukrayna’nın tatbikatlara 10 savaş gemisi ile katılacağı yönündeki açıklamasını da Rusya’nın gerçekçi bulmadığını söyleyen Rus yetkili, Ukrayna Donanması’nda çalışabilir durumda olan bu kadar geminin kalmadığını savundu.

Türk savaş pilotunun büyük başarısı

Türk savaş pilotunun büyük başarısı