Rusya karşıtlığı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olan yakınlığıyla bilinen önceki Gürcistan Devlet Başkanı şu an Ukrayna Odessa Valisi Mihail Sakaşvili sosyal medya hesabından Türkiye'nin Hava Sahasını ihlal ettiği için dün düşürülen Rus savaş uçağı ile ilgili bir mesaj yayınladı.



Saakaşvili mesajını Türkçe, Ukraynaca, Rusça ve Gürcüce olarak Facebook hesabından paylaştı.

Mihail Saakaşvili'nin 708.292 kişinin takip ettiği Facebook hesabından yayınlanan Türkçe mesajda Türkiye'ye tam destek geldi. Düşürülen Rus uçağının Suriye'de Işid'in olmadığı bölgeye yakın olduğuna dikkat çeken Saakaşvili, Rusya Devlet Başkanı Putin'in terörle savaşta birleştirici güç olamayacığını söyledi.

Hesabında Türkçe olarak Türkiye'ye açık bir dille desteğini veren Odessa Valisi Gürcistan Eski Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili Türkiye'yi bir kez daha takdir etttiğini belirtti.



Saakaşvili Facebook hesabından paylaştığı Türkçe iletiye, Erdoğan ile olan fotoğrafını ekledi.

Mesajında Türk uçağının düşürülmesiyle ilgili Türkiye'ye desteğini belirten Saakaşvili ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çektirdiği bir fotoğrafıda yazısının altına ekledi. Türkiye saatiyle dün gece 23:21'de yayınlanan yazıya şuana kadar 7 bini aşkın beğeni gelirken 200'ün üzerinde de yorum geldi.

Yorumlarda Azerilerin Saakaşviliye yazdığı övgü dolu sözler ise dikkat çekiyor. Azeriler Saakaşvili'nin, büyük politikacı, büyük devlet adamı ve Türk dostu olduğu vurgusu yapıyor.

Saakaşvili destek yazısında şu ifadelere yer verdi: " Her zaman Türkiye'ye büyük saygı duydum ama bu saygı bugün çok daha güçlendi. Gerçek şu ki, Türkiye'nin hava sahasını ihlal eden Rus Uçağı, Suriye'nin IŞİD'in olmadığı bölgelerine yakındı. Ama Esad karşıtları kanıtlıyorki, Putin terörle savaşta asla birleştirici güç olamaz"