Suriye'nin resmi haber ajansı SANA, Washington kaynaklı bir haberde Türkiye hakkında önemli iddialarda bulundu. Ajans, "Amerikan Global Research Web Sitesi Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızı Sümeyye’nin yaralı IŞİD’çilerin tedavi edilmesine direk katkılarda bulunduğunu deşifre etti" ifadelerini verdi. Erdoğan'ın oğlu Bilal hakkında ise, "petrol çalıyor" başlığı kullanıldı.

Ancak SANA'nın kaynak gösterdiği söz konusu sitedeki haber, AWDnews isimli ve güvenilirliği tartışılan bir haber siteden aktarıldı.

SÜMEYYE YARALI IŞİD'LİLERİ TEDAVİ ETTİ

İşte SANA'nın geçtiği o haber:

Amerikan Global Research haber sitesi, Türkiye’de Recep Tayip Erdoğan'ın iddia ettiği gibi, Suriye’de sadece ‘ılımlı muhaliflere’ ya da El-Kaide terör örgütünün Suriye kolu Nusra Cephesine değil, aynı zamanda IŞİD'e de her türlü destek temin ettiğinin yeni bir kanıtı olarak Erdoğan’ın kızı Sümeyye’nin yaralı IŞİD’çilerin tedavi edilmesine direk katkılarda bulunduğunu deşifre etti.

Erdoğan’ın kızı Sümeyye’yi defalarca hastanenin Şanlıurfa’daki merkezinde gördüğünü belirten hemşire; IŞİD’lileri tedavi eden tıbbi ekibin Sümeyye’nin başkanlığında olduğuna işaret etti.

'BİLAL'İN GEMİLERİ ÇALINTI PETROLLERİ DİĞER ÜLKELERE SATIYOR'

Haberde ayrıca, Erdoğan’ın oğlu Bilal’ın Suriye’de tekfirci terör çetelerinin yardım ve işbirliği ile yağmalayıp çaldığı petrol ve doğalgaz ticaretini örtbas etme amacıyla Suriye halkı adına 'timsah gözyaşları döktüğüne' dikkat çekildi. Amerikalı site haberinde Bilal’ın Suriye ve Irak’tan yağmalayıp çaldığı petrolü muhtelif Asya devletlerine satmak için Avrupalı bir dizi şirketle sözleşmeler imzaladığını da vurguladı. Türkiye’deki hükümetin IŞİD ve daha başka terör örgütlerine direk ve dolaylı destek takdim ettiğine dikkat çekilen haberde; Bilal’e tabi gemilerin çalıntı petrolü başka devletlere taşıdıkları ifade edildi.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki patlamanın ardından Kobani'de patlama

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki patlamanın ardından Kobani'de patlama