İngiliz Daily Telegraph gazetesi, ana muhalefet İşçi Partisi’nin yeni lideri Jeremy Corbyn’in Kraliçe Elizabeth’le görüşmemek için bugün düzenlenecek Kraliyet Danışma Meclisi’ndeki törene katılmayacağını yazdı.

Daily Telegraph gazetesi, İngiltere’nin muhalefet İşçi Partisi’nin yeni lideri Jeremy Corbyn’in Kraliçe 2. Elizabeth’e sadakat yeminini ederken önünde diz çökmekten ve elini öpmekten kaçındığı için bugün düzenlenecek Kraliyet Danışma Meclisi’ndeki törene katılmayacağını iddia etti.

İngiltere Parlamentosu’nun eski ve yeni üyelerinin bulunduğu Kraliyet Danışma Meclisi’nin görevi, Kraliçe’ye görevinde yeni öneriler sunmak. Bu meclise yeni katılan üyelerin ise düzenlenen törenle Kraliçe’ye sadakat yemini prosedürünü yerine getirmesi gerekiyor.

“CORBYN YASAL BOŞLUKLARI KULLANMAYA ÇALIŞACAK”

Gazetenin iddiasına göre yeni İşçi Partisi lideri Corbyn’in talep edilen prosedürü yerine getirmemek için yasal boşlukları kullanmaya çalışacak.

Haberde, Kraliçe 2. Elizabeth’in tatil yaptığı İskoçya’daki kraliyet konutu Balmoral Kalesi’nden yeni döndüğü ve yaklaşık 10 hafta sonra resmi konutu Buckingham Sarayı’nda Kraliyet Danışma Meclisi’ndeki danışmanlarla ilk kez bir araya geleceğini yazdı.

Şimdiye kadar muhalif liderin törene katılıp katılmayacağı ülkede büyük bir merak konusu olmuş, ne karar vereceğine ilişkin birçok gazetede haber yapılmıştı.

Corbyn, İşçi Partisi Başkanlığı yapmaya başladığından beri henüz kraliçeyle resmi bir görüşme yapmadı. Ayrıca muhalif liderin geçen ay, 2. Dünya Savaşı'yla ilgili bir anma töreninde, İngiltere milli marşı okunurken marşa eşlik etmemesi ülke gündeminde birçok tartışmayı da beraberinde getirmişti.


"İşçi Partisi ulusal güvenliğimiz için bir tehdit"