Ali GÜLEN /KOBLENZ

Duruşmada, bir komiser ile Türk asıllı bir polis dinlendi. Sanıklardan Ahmet Duran Yüksel’in üç ayrı suç şüphesiyle takip edildiğini belirten polisler, bu sırada dinlemeye takılan Gergerlioğlu’nun faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Bu faaliyetlerin daha çok AKP üst düzeyine ve Erdoğan’a iletilmek üzere toplanan bilgiler olduğu görüldü. Erdoğan’ın sosyometri danışmanı olan Gergerlioğlu ise bu oturumda da konuşmadı.

NOT DEFTERİNDEKİ GARİP BİLGİLER

Türk kökenli polis, Gergerlioğlu yakalandığı sırada üzerinde bulunan bir not defterinden söz etti. Asker kökenlilerin de kaydedildiği defterde, isimler, karşısında telefon numaraları ve notlar bulunduğunu belirten tanık Polis, bununla ilgili şu bilgileri verdi;

- Notlardan birinde emekli bir subay Şahin Babat ismi vardı, bu kişinin görev yaptığı Habur Gümrüğü’nden derhal atılması gerektiği vurgulanıyordu. Ayrıca, özel bir not olarak da, köy korucusu Turan Babat’la bir ilgisinin olmadığı belirtiliyordu.

- Beyaz Tic. Merkezi/ Ümraniye notu bulunuyor ve bunların kendilerinden başka düşüncede olduğu belirtiliyordu.

- Şırnak/ Uludere’den Mehmet .... diye birinden bahsedilirken, bu kişinin Kandil’in adamı olduğu vurgulanıyordu, yanında bunu belirten özel bir not vardı.

- Yine Yedeksubay Hamza Çimen adlı biri hakkında alınmış notlar vardı.

- Cizre- Dündar, diye biri not edilmişti ve bu kişinin AKP milletvekili olduğundan söz ediliyordu. Ancak, odasında dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan’ın bir fotoğrafının bulunmadığı yazılıyordu.

- Not defterinde, 100 bin İsviçre Frank’ının seri numaraları kaydedilmişti.

AJAN OLSA BND BUNU BİLİRDİ

Duruşma sırasında söz alan avukatlardan biri, MİT ile Alman Gizli Servisi BND arasında zaten bir işbirliği olduğunu, iki kurumun birbirlerine bilgi verdiklerini savundu. Avukat, “eğer bir Türk ajan olarak Gergerlioğlu Almanya’da faaliyet gösterseydi, bunu BND’ye bildirirlerdi” görüşünü savundu.

Avukat, Gergerlioğlu’nun MİT ajanı olmadığını ve diğerlerinin de ajanlık faaliyetinde bulunmadıklarını savunurken, davanın düşmesini talep etti. Davaya önümüzdeki hafta devam edilecek.