"Elm Sokağında Kabus" ve "Çığlık" gibi çok sayıda klasikleşmiş korku filminin yönetmeni Wes Craven'ın hayatını kaybettiği bildirildi.


Amerikan basınının Craven'ın ailesine dayandırdığı haberlere göre, 76 yaşındaki ABD'li yönetmen Los Angeles'taki evinde yaşamını yitirdi.

Craven, bir süredir beyin kanseriyle mücadele ediyordu.

ŞÖHRETİ "ELM SOKAĞINDA KABUS" FİLMİYLE YAKALADI

Yönetmenlik kariyerine 1972 yılında "Soldaki Son Ev" (The Last House on the Left) adlı korku filmiyle başlayan Craven, uluslararası şöhreti 1984'te yayınlanan "Elm Sokağında Kabus" (A Nightmare on Elm Street) filmiyle yakaladı.

Unutulmaz korku filmi karakterlerinden Freddy Krueger'i sinema dünyasına kazandıran "Elm Sokağında Kabus", devamında gelen sekiz sinema filmi ve çeşitli televizyon dizileri, romanlar ve çizgi romanlarla birlikte bir seri halini aldı.

'ÇIĞLIK'LA YERİNİ PERÇİNLEDİ

Yönetmen, 1996 yılında yayınladığı "Çığlık" filmiyle sinema tarihindeki yerini perçinleyerek bir diğer unutulmaz korku filmi serisine imza attı.

"Çığlık" serisinin dört filmi de Craven tarafından yönetildi.

Bunların dışında onlarca filmin yönetmenliğini, yapımcılığını ve senaristliğini üstlenen Craven, korku filminin "slasher" alt türünün gelmiş geçmiş en büyük ustalarından biri olarak kabul ediliyor.