Geçen hafta Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, Yemen'de Husi milislerinin kontrolüne geçen ve stratejik öneme sahip Bab El-Mendeb Körfezi'ni geri almasıyla çatışlamaların şiddeti artmıştı.



YERDEN ATILAN FÜZELERLE VURDULAR

Bu sabaha karşı Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin yardımcısı ve aynı zamanda başbakanlığı da yürüten Halid Behah'ın ve bakanların bulunduğu Aden'deki Saray Oteli yerden atılan füzelerle vuruldu. Geçici başbakanlık ofisi olarak da kullanılan otelde, bu saldırıdan dolayı 20 güvenlik görevlisinin hayatını kaybettiği açıklandı.



BAŞBAKAN VE BAKANLARIN DURUMUNA İLİŞKİN BİLGİ VERİLMEDİ

Onlarca kişini yaralandığı saldırıda, Başbakan Behah ve bakanların durumuna ilişkin henüz resmi bir bilgi verilmedi. Halid Behah'a yakın bazı kaynaklar ise başbakan ve bakanların durumunun iyi olduğunu ve herhangi bir yaralanmanın olmadığını belirtti. Ayrıca ölen 20 güvenlik görevlisinin ise Birleşik Arap Emirlikleri askeri olduğu iddia edildi.



RİYAD YÖNETİMİNE TEPKİ

Öte yandan Suud önderliğindeki koalisyon güçleri, İran'ın, Husilere silah yardımını içeri soktuğu iddia edilen Bab El-Mendeb Körfezi'ni geri almalarının ardından dün de 48 saat içinde Taiz kentini Husilerden kurtaracaklarını duyurmuştu. Bu sabah Aden'deki başbakanlık ofisine saldırının nedeninin ise Riyad yönetiminin Taiz ile ilgili söz konusu açıklaması olduğu ileri sürüldü.

CİHAN

Rus hava durumu sunucusundan Suriye için çirkin yorum

Rus hava durumu sunucusundan Suriye için çirkin yorum