Görgü tanıklarından edinilen bilgiye göre,  koalisyon güçleri Yemen'in Hudeyde kentindeki askeri havaalanına 15 hava saldırısı düzenledi. Saldırılar sonucu şiddetli patlama sesleri duyulurken, askeri havaalanı ve yanındaki sivil havaalanının lojistik destek bölümünde yangın çıktı.



Koalisyon güçlerinin diğer saldırılarında ise Hudeyde'nin Ed-Dahi beldesinde Ensarullah Hareketi'ne (Husiler) ait toplanma merkezi ile El-Cebbane kampları hedef alındı. Husilere ait El-Mesira televizyonu da koalisyon güçlerinin saldırılarının ikisinde Kızıldeniz buğday ve un siloları ile depolarının isabet aldığını ve olayda bir işçinin yaralandığını ileri sürdü.

Öte yandan Husilerin Taiz kentinde bazı mahallelere roketle düzenlediği saldırılarda 3 kişi hayatını kaybetti, 25 kişi yaralandı. Taiz kentindeki hastane yetkilileri, Husilerin Cebel Cerra, Er-Ravda, Kellabe ve El-Cumhuri mahallelerine düzenledikleri roket saldırılarında 3 kişinin yaşamını yitirdiğini, 25 kişinin yaralandığını belirtti.

Husilere hava saldırısı

Husilere hava saldırısı

Husilerin ülkenin güneyindeki Aden iline bağlı İnma kentine füzelerle düzenledikleri saldırılarda ise bir kadın ve 3 çocuğunun hayatını kaybettiği kaydedildi. Husilerin saldırılarını, koalisyon güçlerine ait uçakların genelde uçuş yapmadığı iftar ve sahur vakitlerinde düzenledikleri belirtildi.

Husilerin Yemen'deki ilerleyişini durdurmak için Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, 26 Mart'ta "Kararlılık Fırtınası" adı verilen hava harekatı başlatmıştı. Yemen'de Hadi yönetiminin müdahale çağrısı üzerine başlatılan operasyonun 21 Nisan'da sona erdiği açıklanmış ve Yemen halkı için artık "Umuda Dönüş" operasyonunun başladığı bildirilmişti.

Yemen için anlaşma sağlanamadı

Yemen için anlaşma sağlanamadı