Yunan televizyonlarının son dakika verdiği bilgiye göre resmi olarak sonuçlar açıklanmasa da, çok sayıda sandıkta "hayır" oyları önde.

Seçim öncesi yapılan son anketlerde kreditörlerin sunduğu anlaşma önerisine 'hayır' diyenlerin çoğunlukta olduğu belirtiliyor. Sputnik'te yer alan habere göre Rus haber ajansı Ria Novosti'ye konuşan ancak adı belirtilmeyen bir kaynak, ''Hayırcıların zafer kazandığını kesin olarak söyleyebiliriz'' dedi. Ajansın ulaştığı sandık çıkış anketlerine göre 'hayır' diyenlerin oranı 'evet' diyenlere göre yüzde 4 ila 8 oranında daha fazla.

SAVUNMA BAKANI TEŞEKKÜR ETTİ

Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, Avrupa'nın referandumdan çıkacak sonuca saygı duyması gerektiğini söyledi. ''Yunanistan'ın Avrupa'dan önce de Avrupalı olduğunu anlamalılar" diyen Kammenos, 'kardeş ülke' olarak tanımladığı Rusya'ya da Yunan halkına gösterdiği destek için teşekkür etti. Kammenos, Rusya ile 'gerçek müttefiklik ilişkileri' kurmak için de çaba harcayacaklarını da ekledi.

İNGİLTERE'DEN FLAŞ AÇIKLAMA

İngiltere Maliye Bakanı George Osborne Yunanistan'daki referandumundan çıkabilecek her sonuca İngiltere ekonomisinin hazırlıklı olduğunu söyledi.

İngiliz yayın kurumu BBC'de  "The Andrew Marr Show"da gündeme ilişkin
soruları yanıtlayan Osborne, "Yunanistan'daki durumun Avrupa ekonomisi üzerinde
ve bizim üzerimizde etkisi olduğu konusunda kimsenin şüphesi olduğunu sanmıyorum.
Bu yüzden kendi sorunlarımızı çözmemiz gerekiyor; bütçe fazlası vermeli,
borçlarımızı azaltmalı ve dünyanın önümüze çıkaracaklarına karşı daha hazırlıklı
olmalıyız" değerlendirmesinde bulundu.