AÖF öğrencileri için bahar dönemi kayıt yenileme işlemleri 23 Şubat Pazartesi günü başladı. AÖF tarafından yapılan duyuruya göre AÖF kayıt yenileme 2 Mart Pazartesi mesai bitiminde sona erdi fakat mazeretli olanlar 03 - 04 Mart 2015 tarihlerinde kayıtlarını yenilebileyecekler. Yani Mazaretli AÖF öğrenciler için AÖF kayıt yenilemede son gün bugün.AÖF kayıt yenileme mazareti olanlar için bugün 4 Mart 2015 mesai bitimine kadar devam edecek.

AÖF kayıt yenileme işlemlerinde hata olmaması için 3 adımda kayıt işlemleri nasıl yapılır adında tablo hazırladı. AÖF kayıt yenileme işlemleri ders ekle-sil, ödeme ve kontrol şeklinde gerçekleşiyor.

AÖF aynı zamanda öğrencileri kayıt yenileme konusunda bazı uyarılar yapıyor. Anadolu Üniversite tarafından yapılan duyuru şu şekilde;

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM, İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ
2014-2015 ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ KAYIT YENİLEME DUYURUSU
23 Şubat – 4 Mart 2015

Bu duyuru Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin 2014-2015 Öğretim Yılı Bahar Dönemi kayıt yenileme işlemlerini kapsamaktadır.  Kayıt yenileme, Ders Ekle-Sil işlemi ve Kayıt Yenileme Bedelinin Bankaya Ödenmesiyle gerçekleşecektir. Kayıt yenileme işlemleri;

23 Şubat 2015 Pazartesi günü başlayıp 02 Mart 2015 Pazartesi günü mesai saati bitiminde sona erecektir. Mazeretli olanlar 03, 04 Mart 2015 tarihlerinde kayıtlarını yenileteceklerdir.

28 Şubat 2015 Cumartesi ve 01 Mart 2015 Pazar günleri de AÖF Büroları kayıt yenileme işlemleri için açık olacaktır.

Bahar Döneminde sorumlu olduğu ders bulunmadığı için kayıt yeniletemeyen öğrenciler, sınav hakkı verilmeksizin öğrencilik hizmetlerinden (askerlik, öğrenci kimlik kartı, sosyal güvenlik vb.) yararlanmak istemeleri durumunda, Bahar Dönemi kayıt yenileme bedelini ödeyerek kayıtlarını yeniletebilirler.

Bahar Döneminde kayıt yeniletecek öğrencilere ders atamaları ders kodu sırasında 30 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde Fakülte tarafından yapılacaktır. Öğrenciler tekrar ettiği dersler hariç, Fakülte tarafından atanan dersleri eksiltebilir veya toplam 45 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde üst yarıyıldan ders ekleyebilir. Ders ekle-sil işlemi http://kayit.anadolu.edu.tr adresinden yapılacaktır. Öğrenciler, bankaya ödeme yapmadığı sürece ders ekle-sil işlemi yapabilirler. Bankaya ödeme yapıldıktan sonra ders silme işlemi yapılması mümkün olmamaktadır. Ders ekle-sil işlemi yapmadan bankaya kayıt yenileme bedelini ödeyen öğrenciler, Fakülte tarafından atanan dersleri kabul etmiş sayılırlar. Öğrencilerin ileride sorun yaşamamaları için banka ödemesi yapmadan önce http://kayit.anadolu.edu.tr adresinden Kayıt Yenileme linkine girerek sorumlu oldukları dersleri mutlaka incelemeleri gerekmektedir.

23 Şubat – 04 Mart 2015 tarihleri arasında kayıt yenileme bedelini bankaya ödeyen, ancak tekrar ders ekle işlemi yapmak isteyen öğrenciler 03, 04 Mart 2015 tarihlerinde http://kayit.anadolu.edu.tr adresinden Mazeretli Ders Ekleme İşlemleri linkinden ders ekle işlemi yapabilirler. Fakülte tarafından yapılan ders ataması sonucu, atanmayan dersi kalan ve bu dersleri alması halinde mezun olabilecek durumdaki öğrencilerin 45 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde ders ekle işlemi yapmaları gerekmektedir.

Banka ödeme bilgileri ders ekle-sil ekranında veya bu işlem sonucu dökümü alınan Kayıt Yenileme Bilgi Dökümü Sayfasında yer alacaktır. Ders ekle-sil işlemini yapan öğrenciler 2014-2015 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Öğretim Gideri ve Öğrenim Ücreti/Öğrenci Katkı Payı ödemelerini yukarıda belirtilen tarihler arasında T.C. kimlik numaraları ile Vakıfbank şubelerinden, ATM’lerinden (kartlı veya kartsız), 444 0 724 telefon bankacılığı veya İnternet bankacılığından gerçekleştirebilirler.  Mazeretli kayıtların son günü olan 04 Mart 2015 tarihinde İnternet, ATM ve Telefon Bankacılığından saat 23:30’a kadar, şubelerden ise Vakıfbank şubesinin mesai saati bitimine kadar ödeme yapılabilecektir. Öğrenciler bankadan aldıkları dekontun, 2014-2015 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Öğretim Gideri ve Öğrenim Ücreti/Öğrenci Katkı Payı ödemesine ait olup olmadığını mutlaka kontrol etmelidirler. 2014-2015 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Kayıt Yenileme bedelini ödemeyip sadece geçmiş dönem borç/borçlarını ödeyen öğrencilerin 2014-2015 Öğretim Yılı Bahar Döneminde kaydı yenilenmez.

04 Mart 2015 tarihinden sonra mazeret kabul edilmeyecek ve Bahar Dönemi kayıt yenileme işlemi yapılmayacaktır. Bahar Dönemi kayıt yenileme süresi kesinlikle uzatılmayacaktır. Belirtilen tarihler arasında her ne sebeple olursa olsun, Öğretim Gideri ve Öğrenim Ücreti/Öğrenci Katkı Payı ödemelerini yapmayan öğrenciler, 2014-2015 Öğretim Yılı Bahar Dönemi kayıt yenileme hakkını kaybederler.

Kayıt yenileme işlemini yapan öğrenciler http://aof.anadolu.edu.tr adresinin Öğrenci Girişi bölümünden kayıtlarının yenilenip yenilenmediğini, kayıt yenileme tarihleri içerisinde mutlaka kontrol etmelidirler.

Şifresini bilmeyen öğrenciler http://aof.anadolu.edu.tr adresinin Öğrenci Girişi bölümündeki Şifremi unuttum linkinden, AÖF bürolarına bizzat başvurarak ya da 0850 200 46 10 - 19 (10 hat) veya 444 10 26 numaralı telefonları arayarak şifre alabilirler.

Kayıt yenileten öğrenciler ders kitaplarını bağlı olduğu AÖF bürosundan kayıt yenileme tarihleri içerisinde veya sonrasında alabilirler. “Kayıt Yenileme Kılavuzu” ve “Öğrenci Kılavuzu”na http://kayit.anadolu.edu.tr adresinden ulaşılabilir.

Kayıt yenileme ile ilgili resmi duyuru bu ilanla yapılmaktadır.

3 ADIMDA AÖF KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ


Anadolu Üniversitesi Açıköğretin Sistemi Bahar dönemi kayıt yenileme işlemleri 23 Şubat 2015 Pazartesi günü başlayıp 4 Mart 2015 Çarşamba günü sona erecektir.

KAYIT YENİLEME NASIL YAPILIR?

Kayıt Yenileme işlemleri 3 adımda gerçekleşecektir.

1. Adım DERS EKLE VE SİL

Ders ekle-sil işlemi 3 aşamadan oluşmaktadır.

1. Aşama: http://kayit.anadolu.edu.tr adresinin Kayıt Yenileme bölümüne TCKN ve şifrenizle giriş yapmanız gerecektir.

2. Aşama: Ders ekle-sil işlemi yaparak alacağınız ve bıraktığınız dersleri belirleyeceksiniz.

3. Aşama: Yaptığınız ders ekle-sil işlemini onaylamanız istenecektir. Yaptığınız ders ekle-sil işlemini onaylamadığınız takdirde, ders ekle-sil işleminiz geçersiz sayılacaktır. Bu durumda fakülte tarafından atanan dersleri kabul etmiş sayılırsınız. Birden fazla ders ekle-sil işlemi yapan öğrencilerin, en son onayladığı ders ekle-sil işlemi geçerli olacaktır ve banka ödeme bilgileri buna göre oluşacaktır.

2. Adım KAYIT YENİLEME BEDELİNİN BANKAYA ÖDENMESİ

Kayıt yenileme için yapmanız gereken ödemeleri Vakıfbank araclığıyla aşağıdaki yöntemlerden biriyle gerçekleştirebilirsiniz:
*Şubeden Ödeme
*İnternet Bankacılığından Ödeme
*ATM'den Ödeme (Kartlı/Kartsız)
*Telefon Bankacığı İle Ödeme

3. Adım KONTROL İŞLEMİ

Kayıt yenileme tarihleri içerisinde, kayıt yenileme işleminizin gerçekleşip gerçekleşmediğini, http://aof.anadolu.edu.tr adresinin "Öğrenci Girişi - Türkiye Programları" bölümüne TCKN ve şifrenizle giriş yaparak ya da http://kayit.anadolu.edu.tr adresinin "Kayıt Yenileme" bölümünden mutlaka kontrol ediniz.

*Varsa ders kitaplarınız kayıt yenileme tarihleri içerisinden veya bahar dönemi ara sınavına kadar AÖF bürolarından alabilirsiniz.

AÖF KAYIT YENİLEME İÇİN BU LİNKTEN GİRİŞ YAPINIZ

AÖF'de Bahar Dönemi kayıt yenileme işlemleri 23 Şubat 2015 Pazartesi günü başlayacak ve 4 Mart 2015 Çarşamba günü sona erecek. Mazeretli kayıt tarihi olarak ise 3-4 Mart tarihleri gösteriliyor.

Bahar Döneminde sorumlu olduğu ders bulunmadığı için kayıt yeniletemeyen öğrenciler, sınav hakkı verilmeksizin öğrencilik hizmetlerinden (askerlik, öğrenci kimlik kartı, sosyal güvenlik vb.) yararlanmak istemeleri durumunda, Bahar Dönemi kayıt yenileme bedelini ödeyerek kayıtlarını yeniletebilirler.

AÖF sınav sonuçlarına ulaşmak için yukarıda yer alan bağlantıyı kullanabilirsiniz. AÖF sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler AÖF Bahar Dönemi kayıt işlemlerini beklemeye koyuldular. Akademik takvime göre kayıt yenileme işlemleri 23 Şubat tarihinde başlayacak. Bu tarihte başlayan AÖF kayıt yenileme işlemleri 02 Mart 2015 Pazartesi günü mesai saati bitiminde sona erecek.

23 Şubat – 04 Mart 2015 tarihleri arasında kayıt yenileme bedelini bankaya ödeyen, ancak tekrar ders ekle işlemi yapmak isteyen öğrenciler 03, 04 Mart 2015 tarihlerinde http://kayit.anadolu.edu.tr adresinden Mazeretli Ders Ekleme İşlemleri linkinden ders ekle işlemi yapabilirler. Fakülte tarafından yapılan ders ataması sonucu, atanmayan dersi kalan ve bu dersleri alması halinde mezun olabilecek durumdaki öğrencilerin 45 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde ders ekle işlemi yapmaları gerekmektedir.

Banka ödeme bilgileri ders ekle-sil ekranında veya bu işlem sonucu dökümü alınan Kayıt Yenileme Bilgi Dökümü Sayfasında yer alacaktır. Ders ekle-sil işlemini yapan öğrenciler 2014-2015 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Öğretim Gideri ve Öğrenim Ücreti/Öğrenci Katkı Payı ödemelerini yukarıda belirtilen tarihler arasında T.C. kimlik numaraları ile Vakıfbank şubelerinden, ATM’lerinden (kartlı veya kartsız), 444 0 724 telefon bankacılığı veya İnternet bankacılığından gerçekleştirebilirler. Mazeretli kayıtların son günü olan 04 Mart 2015 tarihinde İnternet, ATM ve Telefon Bankacılığından saat 23:30’a kadar, şubelerden ise Vakıfbank şubesinin mesai saati bitimine kadar ödeme yapılabilecektir. Öğrenciler bankadan aldıkları dekontun, 2014-2015 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Öğretim Gideri ve Öğrenim Ücreti/Öğrenci Katkı Payı ödemesine ait olup olmadığını mutlaka kontrol etmelidirler. 2014-2015 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Kayıt Yenileme bedelini ödemeyip sadece geçmiş dönem borç/borçlarını ödeyen öğrencilerin 2014-2015 Öğretim Yılı Bahar Döneminde kaydı yenilenmez.

04 Mart 2015 tarihinden sonra mazeret kabul edilmeyecek ve Bahar Dönemi kayıt yenileme işlemi yapılmayacaktır. Bahar Dönemi kayıt yenileme süresi kesinlikle uzatılmayacaktır. Belirtilen tarihler arasında her ne sebeple olursa olsun, Öğretim Gideri ve Öğrenim Ücreti/Öğrenci Katkı Payı ödemelerini yapmayan öğrenciler, 2014-2015 Öğretim Yılı Bahar Dönemi kayıt yenileme hakkını kaybederler.

Kayıt yenileme işlemini yapan öğrenciler http://aof.anadolu.edu.tr adresinin Öğrenci Girişi bölümünden kayıtlarının yenilenip yenilenmediğini, kayıt yenileme tarihleri içerisinde mutlaka kontrol etmelidirler.

Şifresini bilmeyen öğrenciler http://aof.anadolu.edu.tr adresinin Öğrenci Girişi bölümündeki Şifremi unuttum linkinden, AÖF bürolarına bizzat başvurarak ya da 0850 200 46 10 - 19 (10 hat) veya 444 10 26 numaralı telefonları arayarak şifre alabilirler.

Kayıt yenileten öğrenciler ders kitaplarını bağlı olduğu AÖF bürosundan kayıt yenileme tarihleri içerisinde veya sonrasında alabilirler. “Kayıt Yenileme Kılavuzu” ve “Öğrenci Kılavuzu”na http://kayit.anadolu.edu.tr adresinden ulaşılabilir.