SÖZCÜ/ ANKARA

Milli eğitimdeki sistemsizliğin en büyük itirafı geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanı'ndan geldi. Eğitim Teknolojileri Zirvesi'nde konuşan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Eğitimde 19'uncu yüzyıl modeli uygulanıyor, formatlanmalı." Dedi.

AKP'li Özdağ, "Dünyada yabancı dil bilmeden üniversiteden mezun olan tek millet biziz." Dedi.


AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ da 13 yıllık iktidardaki AKP'nin milli eğitim politikasını eleştirdi.

" YABANCI DİL BİLMEYEN ÜNİVERSİTE MEZUNLARINA SAHİP TEK MİLLETİZ"


AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, milli eğitim politikasını eleştirerek, halen ilkokul mezunu 5 milyon kişinin bulunduğunu,eğitim ortalamasının lise mezunu seviyesinde bile olmadığını söyledi. Özdağ, ‘’Dünyada yabancı dil bilmeden üniversiteden mezun olan tek millet biziz. Yabancı dilimiz yok. Fatih Sultan Mehmet 7 dil biliyordu’’ dedi.

Özdağ yaptığı açıklamada, "AKP iktidarı olarak 'İlim, irfan, bilgi, ihtisas sahibi bir nesil istiyoruz' diyor ve bunun için reform niteliğinde uygulamaları hayata geçiriyoruz" diye konuştu.

"ELİMİZDEN KİTAP EKSİK OLMAMALI"


Yeterince okumuyor, araştırmıyor, süzgeçten geçirip sentez yapmıyoruz diyen Özdağ, eleştirilerini ise şöyle sıraladı:

‘’Gelişmiş ülkelerdeki insanlar, her alanda ve her fırsatta, metro istasyonlarında, şehir içi ulaşım araçlarında yanlarından kitap eksik etmiyorlar, okuyorlar. Onlardan neyimiz eksik? Tarih, kültür, medeniyet olarak zenginliğimiz var ama bu zenginliği millet olarak kullanamıyoruz. Çünkü yeterince okumuyor, araştırmıyor, süzgeçten geçirip sentez yapmıyoruz. Türkiye'de okuma yazma bilmeyen 300 bin, ilkokul mezunu 5 milyon kişi var. Eğitim ortalaması bile lise mezunu seviyesinde değil. Dünyada yabancı dil bilmeden mezun olan tek millet biziz. Fatih Sultan Mehmet 7 dil biliyordu. Elimizden kitap eksik olmamalı ve yabancı dil bilmeliyiz."