Şırnak'ın Cizre ile Silopi İlçesi'nde görevli öğretmenlere SMS ile mesaj gönderilerek 'hizmet içi eğitime' alındıkları bildirilmesi üzerine öğretmenlerin ilçeleri terk etmesine Eğitim- Sen'den tepki geldi.

Eğitim- Sen Şırnak Şube Başkanı Uğur, MEB'den gelen SMS bildirisiyle tüm öğretmenler Cizre ve Silopi'yi terk etmesine tepki gösterip, bakanlığın suç işlediğini öne sürdü.


Eğitim- Sen Şırnak Şube Başkanı Serhat Uğur, yönetim kurulu üyeleriyle şube binasında düzenlediği basın toplantısında, Cizre ve Silopi'de öğretmenlerin eğitim içi hizmete alındığını bildiren Milli Eğitim Bakanlığı'na tepki gösterdi. Uğur, şunları söyledi:

"BU KARARIN BİZCE HİÇBİR DAYANAĞI YOKTUR"

"İnsan Hakları Haftası'nı yaşadığımız şu günlerde maalesef bölgemizde ve Türkiye'de her gün yeni bir hak ihlali ile karşı karşıya kalıyoruz. Bugün saat 2-3 sularında Silopi ve Cizre İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından bütün öğretmen arkadaşlarımıza adeta kentleri boşaltın dercesine sözde bir seminer, hizmet için eğitim semineri safsatası ile bir mesaj gönderilmiştir. Hiçbir yasal dayanağı olmayan, hiçbir mantığı olmayan, bir de zamanlama itibari ile düşündüğümüzde zira eğitim öğretim döneminin ortasındayız. Çocukların Mart ayında sınava gireceği bir döneme denk geliyor. Öğrencilerin en çok öğretmenlere ihtiyaç duyduğu bir dönemde, bu mesajın öğretmenlere gönderilmesi bizde çok ciddi kuşkular uyandırıyor. Milli Eğitim Bakanlığı bölgede savaş hükümetinin politikalarının payandası haline mi geliyor? İster istemez bunları düşünüyoruz. Öğretmenlerin, öğrencileriyle en çok bir arada olması gerektiği bir dönemde böyle bir kararın mantığı, içeriği tamamen savaş hükümetinin politikaları doğrultusunda doldurulmuş bir kararın bizce hiçbir dayanağı yoktur. Bakanlık öğretmeni öğrencisinden ederek suç işliyor. Bir diğer suç da eğitim öğretim yuvaları diye tanımladığımız okullarımız ve yurtlarımız yine Bakanlığın bu kararı doğrultusunda büyük olasılıkla adeta karargahlara dönüştürülecek."

"KURUMLAR ÜZERİNDEN KENTİ BOŞALTMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Eğitim-Sen Şırnak Şube Başkanı Serhat Uğur, son 3-4 gündür Şırnak bölgesine, Cizre ve Silopi'ye yoğun bir silah, askeri malzeme sevkiyatı yapıldığını ileri sürdü. Uğur, şunları söyledi:

"Bu işin eğitim öğretim boyutu. Şundan eminiz öğretmenlere bu mesaj gitmişse diğer bütün sağlık kurumu, diğer devlet daireleri kamu kuruluşlarında çalışanlara da benzer bir mesaj gitmiştir. Bahanesi farklı olabilir ama benzerdir. Şu akla geliyor. İnsan Hakları Haftası'nda olmamızdan kaynaklı acaba savaş hükümeti ile birlikte Milli Eğitim Bakanlığı ve diğer bakanlıkların aklına şu mu geliyor? Ya da şu felsefe ile mi hareket ediyor? Mevzu bahis vatansa gerisi teferruattır diyorlar. Bu teferruat eğitim öğretim hakkı da olabilir. Sağlık hakkı da olabilir. Diğer kamu haklarından yararlanmada olabilir. İlan ediyoruz Milli Eğitim Bakanlığı çocukları okullarından, öğretmenlerinden ayrı koyarak ve bir anlamda da kenti bunlar üzerinden boşaltarak suç işliyor. Kınıyoruz, protesto ediyoruz."