SÖZCÜ EĞİTİM- Okullar ile üniversiteler arasındaki en gerçek köprü, Ayazağa İlköğretim Okulu'nda kuruldu. MEF Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencilerinin yaptıkları köprü, öğrencileri daha geniş ve daha yeşil bir bahçeye de kavuşturdu.

MEF Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nin Eylül 2014’ten bu yana Ayazağa İlköğretim Okulu ve MEF Okulları’nda uyguladığı ‘‘Okulda Üniversite Modeli’’ için MEF Üniversitesi ile Sarıyer Belediyesi arasında ‘‘Destek Anlaşması’’ imzalandı. Destek anlaşması sonrasında ise MEF Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencilerinin “Tasarla-Yap Stüdyosu” dersi kapsamında birebir kendilerinin yaptıkları köprünün açılışı yapıldı.



İmza ve köprü açılış törenine Sarıyer Belediyesi Başkanı Şükrü Genç, MEF Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin, MEF Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Özcan, MEF Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Arda İnceoğlu ve öğretim üyeleri, Ayazağa İlköğretim Okulu Yöneticileri, Ayazağa Halkı, MEF Üniversitesi ve Ayazağa İlköğretim Okulu öğrencileri katıldı.

Ayazağa İlköğretim Okulu Başkanı olarak konuşan 8. Sınıf Öğrencisi İpek KARA, Okuluna MEF Üniversitesi’nin verdiği destekten bahsederek tüm MEF Üniversitesi yetkilerine teşekkür etti.



MEF Üniversitesi Mimarlık Bölümü Öğrencisi Selen Sürmeli, beş ay boyunca çok farklı bir deneyim yaşadıklarını, köprünün bitimiyle Ayazağa İlköğretim Okulu Öğrencilerinin daha geniş bir okul bahçesine kavuşmalarını sağlamaktan büyük gurur duyduklarını iletti.

Ayazağa İlköğretim Okulu Müdürü Kenan Akbal, 2 yıldır okullarında yürütülen ‘‘Okulda Üniversite’’ çalışmalarından başta öğrenciler olmak üzere okulunun büyük fayda gördüğünü, velilerin de çok memnun olduklarını ileterek MEF Üniversitesi yetkililerine ve Sarıyer Belediyesi’ne teşekkür etti.



MEF Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Özcan bir eğitimci olarak üniversite-okul arasında bir köprü kurma hayali olduğunu ileterek ‘‘Yıllarca bunu düşündüm, yazdım, anlattım. Okulda Üniversite adını verdiğimiz bir üniversite-okul işbirliği modeli tasarladım. Biz el ele verdik. Okullar ile üniversiteler arasında köprüler kurduk. Başka üniversitelerden destek aldık onlarla köprüler kurduk. Bir de gerçek bir köprü kurduk.’’ dedi.

"OKULDA ÜNİVERSİTE MODELİ ÜLKE İÇİN BİR KAZANÇTIR"


MEF Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin, Eğitim Fakültesi’nin yaptığı tüm çalışmalarla MEF Üniversitesi’nin fark yarattığını ileterek ‘‘Okulda Üniversite Projesi ülke için bir kazançtır. Bu projeye destek olan, inanan okul müdürü ve yardımcıları, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, Sarıyer Belediyesi’ne ve başta Prof. Dr. Mustafa Özcan olmak üzere bu projede gece gündüz çalışan tüm MEF Üniversitesi Akademisyenlerine teşekkür ederim.’’ dedi.

Ayrıca köprü projesiyle ilgili de MEF Mimarlık öğrencileriyle gurur duyduğunu ifade eden Prof. Şahin, ‘‘Yazın tatil yapmayan, tulumlarını giyerek çalışan MEF Üniversitesi Mimarlık öğrencilerimizi ve onlarla birlikte ter döken başta Prof. Dr. Arda İnceoğlu başta olmak üzere tüm akademisyenlerimizi böyle güzel bir projeye imza attıkları için tebrik ediyorum.’’ dedi.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ise MEF Üniversitesi’ni takdir ile izlediğini belirterek ‘‘Bu protokol ile Okulda Üniversite’yi yaygınlaştıracağız.’’ dedi.

Prof. Dr. Muhammed Şahin ve Şükrü Genç destek protokolünü imzaladıktan sonra birlikte Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin ‘‘Tasarla Yap Stüdyosu’’ kapsamında tasarlayıp, bütçe bulup birebir kendilerinin yaptıkları köprünün açılışına geçtiler.

Açılışı, köprüyü yapan Mimarlık bölümünden öğrenciler, Prof. Dr. Arda İnceoğlu, Prof. Dr. Muhammed Şahin ve Şükrü Genç ile Ayazağa İlköğretim Okulu öğrencileri yaptı.

"HAYALLERE KÖPRÜ OLDUK"


Açılış öncesinde Prof. Dr. Arda İnceoğlu, İlköğretim Okulu Öğrencilerinin bahçelerini ikiye ayıran su kanalını geçerek daha geniş bahçeye kavuşmaları için tasarlanan köprünün 60.000 TL’lik bütçesini sponsor şirketler ile bireysel fonlardan bulduklarını ifade ederek öğrencilerinin beş ay boyunca gece gündüz demeden çalışarak köprüyü yaptıklarını ifade etti. Prof. Dr. Arda İnceoğlu, Fakülte Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Burcu Serdar Köknar, Yrd. Doç. Dr. Ahmet Sezgin, marangoz Sait Korkmaz Usta ve öğrencileri ile 8 metrelik kanalı geçecek ahşap köprüyü inşa ederken büyük bir motivasyon ile çalıştıklarını Ayazağa İlköğretim Okulu öğrencilerinin hayallerine köprü olduklarını sözlerine ekledi.

"ÖĞRENCİ BAŞINA DÜŞEN YEŞİL ALAN ÜÇ KATINA ÇIKTI"


Prof. İnceoğlu, ‘‘Bu köprü ile Ayazağa İlköğretim Okulu öğrencileri güvenli bir şekilde kanaldan geçerek bahçeye ulaşabiliyor. Köprünün tasarımı, en az kazı ortaya çıkacak şekilde yapıldı; sürdürülebilir ve dayanıklı malzemeler kullanıldı. Köprünün ardından öğrenci başına düşen yeşil alan miktarı yaklaşık üç katına çıkmış oldu. Özellikle bu köprünün yapımında bize destek veren Sarıyer Belediyesi, Arıkanlı Holding, Metal Yapı AŞ, Ağaoğlu Şirketler Grubu, Gürbüz İnşaat, Stop Çit, KBS Kalıp Bağlama AŞ, AS Cıvata, Herkes için Mimarlık Derneği, İnşaat Mühendisi Ahmet Topbaş, Hikmet Açıkgöz, Dr. Özlem Ünsal, Yerden Yüksek Çalışma Grubu ve kitlesel fonlama aracılığıyla destek veren herkese çok teşekkür ederiz.’’ dedi.