CHP’nin 7 Haziran seçimlerinde asgari ücreti 1.500 liraya çıkarma vaadine “Kılıçdaroğlu’nda ergen psikolojisi hissettim. Ergenlikte bir babaya ve anneye öykünme olur, ’Aile bütçesi bende olsa istediğimi yaparım’ der ergenler. Bizim hayata geçirdiğimiz projeleri sunuyorlar vaat olarak” diyerek eleştiren Başbakan Ahmet Davutoğlu da asgari ücreti 1.300 liraya çıkarmayı vadetti.



7 Haziran seçimlerinde tek parti iktidarını kaybeden AKP, bu kez seçim vaatlerine asgari ücretin yükseltmesini de ekledi. Geçen seçimde bu konuda herhangi bir artış vadetmeyen ve diğer partilerin vaatlerini ciddi şekilde eleştiren AKP’ye “kaynağı nereden buldun” sorusu geldi.

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, AKP'nin asgari ücrete öngördüğü 1.300 TL ücretle ilgili Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in cevaplaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na yazılı soru önergesi verdi.



ŞİMŞEK: İŞÇİYE EN BÜYÜK ZULMÜ YAPARSINIZ

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Nisan ayında yaptığı bir konuşmada CHP’nin asgari ücreti artırmaya yönelik vaatlerine ilişkin "Siz 'asgari ücreti 1.500 liraya çıkarttım' derseniz, devlette asgari ücretli çalışan yok, işçiye en büyük zulmü yaparsınız" ve "Belli ki seçim öncesi bol keseden atmışlar. Hayal, içi boş. 100 günde kayıt dışını nasıl azaltacaksınız? Popülizmin dozu o kadar kaçmış ki oturup, zahmet edip kaynakların yüzde 10'unu dahi ortaya koymamışlar" dediğini aktaran Erdem, şu soruları yöneltti:

Partiniz işçiye zulmetmek için mi asgari ücrete zam yapmayı öngören bir vaatte bulunmaktadır?

Asgari ücreti 1300 TL’ye çıkarmayı vaat eden seçim bildirgenizden sonra partinizin “işçiye zulmeden” tavrı nedeniyle partinizden istifa edecek misiniz?

Vaadinizin “hayal, içi boş ve popülist bir vaat” olduğunu düşünüyor musunuz? Bu vaat için kaynak nedir?

100 günde kayıt dışını nasıl azaltacaksınız?

Partiniz vaatlerini hazırlarken şahsınızın görüşlerine başvurmuş mudur? Seçim sürecinde popülist vaatlerin etkili olacağını düşündüğünüz için mi bu vaade karşı ses çıkarmadınız?

Partiniz seçim sürecinde CHP’nin başka vaatlerini de taklit edecek midir? Emekliye iki maaş ikramiye verilmesi konusunda bir çalışma söz konusu mudur?