Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Atatürk Havalimanı'nın akıbeti ile ilgili açıklamalarda bulundu. THY Başkanı Topçu, İstanbul’da yapımı devam eden 3’üncü havalimanın Atatürk Havalimanıyla aynı hava sahasını kullanacağını ve bu durumda iki tarafın çalışmasının zor olacağını ifade ederek Atatürk Havalimanı'nın kapatılacağını söyledi. Topçu şöyle konuştu:

"Atatürk Havalimanı yetersiz gelmeye başladı. Türkiye, 500 milyar dolar ihracat yapan bir merkez olmayı hedefliyor. Böyle bir iddiamız varken, böyle bir havalimanı olması bizim dezavantajımızdır. Yeni havalimanı yapılınca Atatürk Havalimanı kapanacak. Çünkü aynı hava sahası kullanılacak. İki havalimanının aynı anda çalışması zordur. Şu anda İstanbul’da yapılacak havalimanı, bütün fazları bittiği taktirde 150 milyon gibi bir yolcu taşıyabilecek."

THY Başkanı Topçu bu açıklamayla Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan ve Başbakan Davutoğlu'nu yalanlamış oldu. Daha önceki açıklamalarında Elvan, havalimanının kesinlikle kapatılmayacağını söylerken Davutoğlu'da küçük uçakların buraya inebileceğini belirtmişti.