Bahçeşehir Göleti 22 Nisan’da satılıyor. Göleti kullanan bazı vatandaşlar ise ileride gölet çevresinin imara açılmasından endişeli. Bahçeşehir Gölet Platformu ise konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada göletin amacına uygun olarak kullanılması gerektiğini belirtiyor. Platformun kurucularından Avukat Cem Söbe ise, “Belediye yetkilileri ve belediye başkanı ile bir araya gelip göletle ilgili taleplerimizi ileteceğiz” açıklamasında bulundu.

Hürriyet'ten Can Mumay'ın haberine göre, Bahçeşehir Gölet Platformu ise yaptığı açıklamada 18 Nisan Cumartesi günü ve 19 Nisan Pazar sabahı göl çevresinde sportif faaliyetlerde bulunarak tepkilerini göstereceğini açıkladı. İşte platformdan hurriyet.com.tr’ye yapılan yazılı açıklama: Öncelikle bu platformu olusturan bizlerin aslında kim olduğumuzun iyi anlaşılmasını isteriz. Bizler, bu bölgede yaşayan, herhangi bir derneğin veya partinin temsilcisi olmayan, gölette ve çevresinde sabah koşan, haftasonları gölette aileleriyle birlikte vakit geçiren, hiçbir ideolojik görüş çatısı altında birleşmemiş, yaşadığı şehre ve çevreye duyarlı, sessiz sakin, iyi niyetli, yapıcı tabiatta olan yeşili seven vatandaşlarız.

'BELEDİYEYE TEŞEKKÜR'

Bizler, ilk olarak göletimizin büyüyeceği haberini belediyemizin hazırlattığı billboardlarda gördüğümüzde çok sevindik. Belediyemizin bu amaç için, gölet havzasındaki önemli miktarda bir araziyi özel mülkiyetten satın aldığını biliyorduk. Bunun için ayrıca platform olarak Belediyemize teşekkür ediyoruz. Ancak satın alınan arazinin gölet park ile bütünlük sağlayacak şekilde genişletilmesini beklerken, bu arazinin mevcut gölet alanı ile birlikte %5 imar izni kullanılarak satılacağını öğrendik. 22 Nisan’da yapılacak satış ihalesi 9 Nisan tarihli resmi gazetede ilan edildi. Beklentilerimize cevap vermeyen bu satışın, göletin park niteliğini ortadan kaldıracağını düşünerek, sesimizi duyurmak için bu platformu kurduk.

'YEŞİL ALAN İSTİYORUZ'

Sesimizi duyurmak için, barışçıl ve herkesi kapsayıcı bir şekilde 18 Nisan Cumartesi saat 17:00’de ailemiz ve arkadaşlarımızla birlikte Gölet Park’da çevremize rahatsızlık vermeden, Mini Tenis, Voleybol oynayarak, eğlenerek Tepkimizi göstereceğiz. Ayrıca 19 Nisan Pazar Sabahı saat 10:00 da ailelerimiz ve arkadaşlarımız ile birlikte Gölette spora sabah yürüyüşü ile devam ediyoruz. Bu etkinliklerimiz amacı, göletimizin spor ve yürüyüş yapılan, doğa ile içiçe dinlenme fırsatı yakaladığımız bir yer olduğunu vurgulamak. Çeşitli sportif, kültürel, sanatsal faaliyetler, oyunlar ve aktiviteler organize ederek göleti seven bütün yurttaşları bu organizasyonlara davet ediyoruz. Bizim bundan başka bir amacımız yoktur. Bizler sadece Gölet'in yeşil alan olarak büyümesini istiyoruz.