Sayime BAŞÇI

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) 5-6 Aralık tarihlerinde yapılacak seçimlerle yeni yönetimini belirlemeye hazırlanıyor. Başkanlık koltuğu için mevcut başkan Başaran Ulusoy’un yanı sıra, Firuz Bağlıkaya ve Emin Çakmak yarışacak.
Seçimlere büyük ilgi olduğuna dikkat çeken başkan adaylarından Firuz Bağlıkaya, “Geçen seçimlerde 2 bin 200 delege oy kullanmıştı. Bu seçimlerde ise 4 bin 700 delege oy kullanmak için başvurdu. Seçimin galibini yeni oy kullanacak 2 bin 500 delege belirleyecek” açıklamasını yaptı.

Delegeler tarafından gelen bu ilgiyi değişim isteği olarak yorumlayan Firuz Bağlıkaya, “Geçtiğimiz seçimlerde Ulusoy 1150, muhalefet ise 850 oy almıştı. Biz farkındalık yaratmayı başardık. Geçen seçimlerde insanlar katılmıyordu bile. Delegelere kadar heyecan yansımış durumda. Katılım oranının yüksek olması delegelerin de değişim istediğinin kanıtı” şeklinde konuştu.

DELEGELER DEĞİŞİM İSTİYOR


Seçimlerin Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşeceğini ifade eden Bağlıkaya, salon kapasitesinin katılımcılara yeterli olmayacağını savundu. Bağlıkaya, “Lütfi Kırdar’da en fazla 3 bin 200 kişi oturacak kapasite var. Geri kalanı da alt salona koyacaklarını söylüyorlar. Yasaya göre üye sayısının tamamına göre bir salon ayarlanmalıydı. Ancak bu yapılmadı. Seçim güvenliği ile ilgili bir sıkıntı olabilir” dedi.

Kazandıkları taktirde 3 acil konuya odaklanacaklarını da aktaran Bağlıkaya, “Acentelerin havalimanlarından transfer yapabilmesini sağlayacağız. Aidatları yarıya indireceğiz. Turizm sektörünün sorunlarına yoğunlaşacağız” değerlendirmesinde bulundu.

250 BİN LİRALIK TEMİNAT OLMAYACAK


FİRUZ Bağlıkaya, seyahat acenteleri ile ilgili olan 1618 sayılı yasanın güncellenmesi gerektiğini vurguladı. Bağlıkaya, “Benim de TÜRSAB’da görev aldığım dönemde bir yasa tasarısı hazırlandı. Bu tasarıda yeni kurulacak seyahat acenteleri için 250 bin liralık teminat istenmesi kararlaştırıldı. Bu eski acenteleri kesinlikle kapsamıyordu. Ancak bu yasa tasarısı altında Başaran Ulusoy’un imzası vardı. Eski acentelerden de bu para istenecekmiş gibi algı oluşturuldu. Eğer biz yönetime gelirsek bu karışıklığa son vereceğiz. Yasa çalışmasında bu maddeyi koydurtmayacağız” diye konuştu.