Fortune’da yer alan habere göre, banka gelecek hafta üçüncü mali çeyrek kârını açıkladığında, uzun zamandır kullandığı bülten yayınlama hizmeti olan Business Wire’dan yararlanmayacak. Bunun yerine, sosyal medya ve kendi web sitesinin kombinasyonunu kullanacak. Açıklama Twitter’dan yapılacak ve kendi sitesindeki basın bültenine de bir link verilecek.

Goldman’ın açıklama için Twitter’ı kullanması, aracıları kaldırarak bilgi sızmasını önlemeyi amaçlıyor. Nitekim Business Week haber sızdırma konusunda vukuatlı. Şirket geçen yıl, haksız bulunduğu için yüksek frekanslı brokerlere doğrudan erişim olanağı sunan bir hizmeti sunmaktan vazgeçmişti. Ağustos ayında da, ABD Sermaye Piyasası Kurulu, Business Wire gibi haber kaynaklarını hack’leyerek bir dizi anlaşmayla ilgili erken bilgi topladıkları için bazı brokerleri cezalandırmıştı.

Bu aynı zamanda, hâlâ nasıl para kazanacağını düşünen Twitter için de iyi bir haber. Şirketler eğer Twitter’ın bilanço açıklamak için uygun bir yer olduğunu düşünüyorlarsa, o halde Twitter bundan para kazanabilir. Business Wire bu tür hizmetlerden para kazanıyorsa, Twitter’ın da benzer hizmetleri ücretli hale getirmemesi için bir neden yok.

Ancak yine bu noktada, Goldman’ın bedava olduğu için Twitter’ı kullandığı düşünülebilir. Tabii ki Goldman’ın sosyal ağı bedava kullanabilecekken tweet için ücret talep edilmesi işleri bozabilir ama yine de Goldman Sachs gibi bir bankanın tercihi de Twitter’ın saygınlığını pekiştiren bir durum.