Başbakan Ahmet Davutoğlu B20 zirvesinde konuşma yapıyor. İşte konuşmasından satır başları…

Global yapılarda çok büyük bir dönüşümden geçiyoruz. Dönüşüm döneminde yakın işbirliği içinde olma zorunluluğu var.

G20'de hem entellektüel hem de operasyonel işbirliğine ihtiyaç var.

Bugün bir kriz dönemi içindeyiz. Krizler bazı zamanlar da fırsatlar sunuyor. 2008'deki finansal kriz önce ekonomik sonra da sosyal krize dönüştü .

Şu anda çok tarihi bir dönemden geçiyoruz, tüm liderler için birleşme vakti.  Ekonomik krize ortak çaba ile karşı koyabiliriz.

Global ekonomi açısından karşımızda 5 büyük zorluk var. Küresel mali piyasalar çok risk altında ve yeni riskler çıkıyor. Global ekonomide oynaklık söz konusu, bu da plan yapmayı zorlaştırıyor.

G20'nin toplam büyümesinin %2 hedefine ulaşması zor.  Gelişen pazarlar geçmişteki kadar dinamik değil. Yatırım olmadan ekonomik büyüme olmaz.

Çocuklar nerede doğacaklarına kendi karar vermiyor. Dünyanın dikkatini mültecilerin durumuna çekmeye çalıştık. 2 milyon mülteciyi ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Türkiye mülteciler için 6 milyar dolar'dan fazla para harcadı.

Tüm dünya liderlerini, aydınları mültecileri düşünmeye çağırıyorum. Bm güvenlik konseyi'nin tedbir alacağını umuyorum. Suriye içinde güvenli bir liman sağlanmasına kaniyiz.

Ekonomik çöküş insani krizlerin çıkmasına elverişli ortam yaratıyor.  Bugün daha kapsayıcı uluslararası düzene ihtiyacımız var.

Ayrıntılar birazdan...