Mahkeme tarafından kayyum atanan Koza İpek Holding'in halka açık şirketleri, dün gördükleri taban seviyelerinin ardından bu sabah da sert düşüşle taban seviyesinden açıldı.

Koza Altın  hisseleri saat 0959'da yüzde 9.2 kayıpla 15.80 liradan, Koza Anadolu Madencilik  yüzde 10.37 kayıpla 1.47 liradan ve İpek Doğal Enerji  hisseleri yüzde 10.31 düşüşle 1.74 liradan işlem görüyor.

Fethullah Gülen cemaatine yakınlığı ile tanınan Koza İpek Holding'in aralarında Bugün TV, Kanaltürk, Bugün gazetesi ve Millet gazetesinin de bulunduğu 22 grup şirketine mahkeme tarafından Pazartesi günü atanan kayyumlar dünden itibaren yönetimi devralmaya başladı.

Hükümet 17 ve 25 Aralık 2013'te yolsuzluk ve rüşvet iddiaları üzerine bazı eski bakan ve çocuklarına karşı yürütülen operasyonlardan emniyet ve yargı kurumlarında Gülen Cemaatine yakın isimleri sorumlu tutarak, Gülen cemaati mensuplarına karşı mücadele başlatmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Koza İpek Holding'in yüzde 19.8 hisse ile ana ortaklarından Akın İpek hakkında "Fethullah Gülen terör örgütü yöneticisi olmak, terörizmin finansmanı, zimmet, terör örgütünün propagandasını yapmak suçlarından" soruşturma yürütüyordu. Polis son olarak grup şirketlerine geçen ay baskın düzenlemişti.