Türk jetlerinin Suriye sınırında bir Rus savaş uçağını düşürmesi, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sözleri ve açıklanan yeni kabine ile dün dolar/TL sert yükselirken, piyasalar bugün Rusya ile ilgili gelişmeleri ve dış verileri izleyecek.

Bir bankacı, "Dün oldukça yoğun bir haber akışı nedeniyle hareketli bir piyasa gördük. Bugün o kadar yoğun haber akışı olmasa bile Rusya ile yaşananlar nedeniyle dolar/TL yüksek seviyesini koruyacak gibi görünüyor. Kurda 100 günlük basit hareketli ortalama olan 2.8830 seviyesi ilk önemli direnç, dün de bu seviyenin üzerine kalamadı. Öte yandan artan risk algısına bağlı olarak CDS'lerde de yükseliş söz konusu" dedi. Türkiye'nin 5 yıllık CDS'leri dün Rus uçağının düşürülmesi ardından 9 baz puan artışla 254 baz puana yükseldi.

Dün gelişmekte olan piyasa para birimlerindeki ağırlıklı pozitif seyre karşın dolar karşısında negatif performans gösteren neredeyse tek para birimi olan TL'deki kayıplar bir ara yüzde 1'i aştı.

Dün 2.8845'e kadar yükselen, saat 17:20 itibariyle ise 2.8759 lira seviyesinde olan dolar bu sabah saat 08:53'te 2.8765 lira seviyesinden işlem görüyor. Dün aynı saatte 2.9664 seviyesinde olan sepet bazında TL ise bu sabah 2.9725 lira seviyesinde.