Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü'nün (UNWTO) Yönetim Kurulu'na başkan yardımcısı olarak girdi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) 2 dönemden bu yana başkan yardımcılığı görevini yürüttüğü Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü'nün 21'inci Genel Kurulu 12- 17 Eylül 2015 tarihlerinde Kolombiya'nın Medellin kentinde yapıldı. 160'ın üzerinde ülkenin üye olduğu UNWTO'nun genel kuruluna 50 ülkenin turizm bakanı ile diğer üye ülkelerin bakan yardımcıları ve üst düzey temsilcileri katıldı. Genel kurul kapsamında yapılan seçimlerde TOBB, 500 üyeden büyük çoğunluğunun desteğini alarak, Mart 2012'den beri sürdürdüğü Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevine üst üste 3'üncü kez seçildi.

2 YIL TEMSİL EDECEK

UNWTO'nun yönetiminde TOBB'u 2 yıl süreyle TÜROFED ve TOBB Turizm Sektör Meclisi Başkanı Osman Ayık temsil edecek. UNWTO yönetiminde Türkiye'nin yanı sıra Rusya, Jamaika, Uruguay, İspanya, ABD, İngiltere, Hollanda, Güney Afrika Cumhuriyeti, Namibya, Kolombiya, Arjantin, Malezya, Hindistan, Azerbaycan ve Mısır da bulunuyor.

Türkiye'nin ağırladığı turist sayısıyla dünyanın en önemli turizm ülkeleri arasında olduğunu belirten TÜROFED Başkanı Osman Ayık, Türkiye'nin dünya turizmindeki yerinin her geçen sene daha da sağlamlaştığını söyledi. Türkiye'nin turizmdeki gücünü artırdığı bu dönemde TOBB'un BM Dünya Turizm Örgütü yönetiminde 3'üncü defa yer alacak olmasının Türkiye ve turizm sektörü için ayrı bir önem taşıdığını belirten Ayık, "TOBB Turizm Sektör Meclisi başkanı olarak UNWTO'da Türkiye'yi ve TOBB'u temsil etmekten onur duyacağım. Bu kurula seçilmemizde TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu'nun çok değerli katkıları bulunmaktadır. Kendilerine katkılarından dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

1.1 MİLYAR İNSAN SEYEHAT EDİYOR

Türkiye adına UNWTO yönetiminde bulunmanın çok önemli bir adım olduğuna işaret eden Osman Ayık, Türkiye'nin dünya turizminin karar mekanizmasında yer bulmasının çok önemli bir başarı olduğunu kaydetti. Dünyada yılda 1.1 milyar kişinin seyahat ettiği ve 1.3 trilyon dolarlık turizm hacmi olduğuna dikkat çeken Ayık, yılda yüzde 3-4 arası bir büyüme yaşandığını, bunun önemli bir bölümünün Akdeniz çanağında gerçekleştiğini ve Türkiye'nin buradan alacağı payın da büyüyeceğini kaydetti. (DHA)