Petrol fiyatları, Yunanistan referandumunun ardından artan belirsizlikle dün 56,35 dolarla 3 ayın en düşük seviyesini görürken, bugün 57 dolar sınırında tutunmaya çalışıyor.

Brent türü ham petrolün varil fiyatı, ay başından bu yana Yunanistan'a ilişkin gelişmelerin yanı sıra, Çin'in büyümesine yönelik endişelerinin artması ve İran'la devam eden nükleer müzakerelerle düşüş trendine girmişti.

Hafta sonu gerçekleştirilen Yunanistan referandumundan "hayır" sonucunun çıkması ve analistlerin orta vadeli önemli destek olarak nitelendirdikleri 61,20 seviyesinin aşağı yönlü kırılmasıyla dün düşüşü ivme kazanan Brent petrolün varil fiyatı, yüzde 6,2 gerileyerek 56,35 dolarla 10 Nisan 2015'ten bu yana en düşük seviyeyi gördü. Brent petrolün varil fiyatı şu dakikalarda ise 57 dolar sınırında tutunmaya çalışıyor.

Analistler, Yunanistan referandumu sonrasında Avro Bölgesi'ne, Çin pay piyasasındaki dalgalanmanın ise ülke büyümesine ilişkin endişeleri artırdığını belirterek, bu durumun petrol talebine azalış beklentilerini gündeme getirdiğini ve fiyatlar üzerinde satış baskısı oluşturduğunu dile getiriyor.

Brent petrolün varil fiyatı için 57,40 doların altında satış baskısının devam edebileceğini ve 54,50 desteğinin gündeme gelebileceğini aktaran analistler, bugün İran ile devam eden görüşmelerde son gün olduğunu, buradan gelecek haberlerin yön üzerinde etkili olabileceğini kaydediyor.

Tüm bu gelişmelere ilave olarak ABD'de artan petrol stoklarının da etkisiyle Batı Teksas türü ham petrolün (WTI) varil fiyatı ise dün düşüşünü 4'üncü güne taşıdı. Dün güne başladığı 55,6 dolar seviyelerinden 52,4 dolara kadar gerileyen WTI'nın varil fiyatı, şu dakikalarda ise 53,0 dolar seviyelerinde dengelendi.

Euro düşüşe geçti

Euro düşüşe geçti