Suriye sınırında Rus uçağının düşürülmesinin ardından Rusya'dan ilk yaptırım geldi. Interfax ajansının açıklamasına göre, Rus şirketleri, 1 Aralık'tan itibaren Türkiye'den beyaz et ithalatını durdurma kararı aldı. Rusya Başbakanı Alexander Medvedev ise, Türk şirketlerinin Rusya'daki pazar paylarını kaybedebileceklerini belirtti.

İLK YASAK GELDİ


Rusya Tarım Kontrol Servisi (Rosselhoznadzor), ürünlerinde Listeria bakterisi olduğu gerekçesiyle 1 Aralık'tan itibaren bir Türk şirketinin Rusya’ya beyaz et ihracatını yasakladı.

Rosselhoznadzor’un açıklamasına göre Standart Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ürünlerinde Listeria bakterisi tespit edildi. Türkiye’den Rusya’ya ihraç edilen ürünler denetim altına alınırken şirkete de yasak getirildi. Resmi verilere göre Rusya’ya 16 Türk şirketi beyaz et ihraç edebiliyordu. Ancak istenilen standartların yerine getirilmemesi sonucu 6 şirkete ihracat yasağı konuldu. Bir şirketin de uyarı aldığı belirtilirken bir kez daha kurallara uymaması halinde ihracat yasağına tabi tutulacağı belirtiliyor.