Eren SAKARYA / sozcu.com.tr

Rusya ile başlayan uçak krizi sanal aleme sıçradı. Birkaç gün önce “tr” uzantılı internet sitelerine yönelik yoğun saldırılar gerçekleştirilirken, dün de Ulaştırma Bakanlığı ve bankaların sitelerine saldırı oldu. Saldırılar bugün artarak devam ederken, bankaların internet sitelerine ya da mobil uygulamalarına bağlanamayan vatandaş bu saldırıların hesaplarını etkileyip etkilemeyeceğini merak ediyor.

[caption id="attachment_1018014" align="alignnone" width="670"] Foto: Shutter[/caption]

Antivirüs yazılım programı ESET'in Türkiye Teknik Müdürü Erkan Tuğral, korkulacak bir durumun olmadığını belirtti. Tuğral, bu saldırıların hizmet erişimini yavaşlatma saldırısı olup hedefinde internet sitelerinin bulunduğunu belirterek "Saldırılar banka hesaplarına yönelik hiçbir tehdit oluşturmuyor. Vatandaşlar güvenle işlem yapabilirler" dedi. Tuğral, bu saldırılar sonucunda online işlemlerin aksadığını ve bankcalık sektörünün finansal kayıp yaşadığını ifade etti.

Online işlem yapmak isteyen vatandaşları uyaran Tuğral, kullandıkları cihazlara virüs ya da bot ismi verilen zararlı yazılımlar bulaşması halinde kişisel bilgilerin kötü niyetli şahısların ellerine geçebileceğini söyledi. Tuğral, vatandaşların bilmedikleri mailleri asla tıklamamaları gerektiğini vurgulayarak, kullandıkları yazılımları sürekli güncel tutmaları ve mutlaka bir antivirüs yazılımı kullanmaları gerektiğinin altını çizdi.

Öte yandan hacker grubu Anonymous, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden TÜrkiye'yi tehdit etti. Anonymous, bugünün hükümet ve bankalar için çok zor bir gün olduğunu öne sürerek saldırıları sürdüreceğini ima etti.