Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Türk Akımı doğalgaz boru hattının inşasını öngören imzaların seçimlerden sonra atılacağını açıkladı. Sputniknews’in haberine göre, Gazprom da Kuzey Akım-2 doğalgaz boru hattı için projenin hissedarlarıyla anlaşma imzaladı.

1 Kasım'da yapılacak seçimlerin ardından Türkiye'de yeni hükümet kurulmasını beklediklerini belirten Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, "Biz yarın bile müzakerelere devam etmeye ve anlaşmayı imzalamaya hazırız. Ancak burada Türkiye'nin durumu önemli. Seçimlerden ve yeni hükümet kurulmadan önce bu mümkün gözükmüyor" dedi.

'GAZPROM, KUZEY AKIM-2 İÇİN İMZAYI ATTI'

Diğer yandan, Rus enerji şirketi Gazprom'un, Kuzey Akım-2 doğalgaz boru hattı için projenin hissedarlarıyla anlaşma imzaladığı belirtildi.

Anlaşmada imzası olan şirketlerden birinin yöneticisi RİA Novosti haber ajansına yaptığı açıklamada, Vladivostok'taki Doğu Ekonomik Forumu'nda imzalanan anlaşmada Shell, OMV ve E. ON şirketlerinin imzası olduğunu söyledi.

Gazprom, Kuzey Akım-2 doğalgaz boru hattı ile Avrupa'ya yılda 55 milyar metreküp doğalgaz göndermeyi planlıyor. 9.9 milyar euro'ya mal olacağı tahmin edilen projenin 2019'da tamamlanması bekleniyor.

Türk Akımı boru hattının inşasına haziran ayında başlanması gerekiyordu ancak Türkiye'deki siyasi belirsizlik nedeniyle proje hâlâ müzakere aşamasında.