Türkiye'nin risk primi yükselerek, gelişmekte olan ülkeler arasındaki en kötü performansı gösterdi. TEB Yatırım Stratejisti Işık Ökte, artan terör olayları, Koza-İpek Holding soruşturması ve Irak'ta 18 Türk işçinin kaçırılması gibi olaylar sonrasında Türkiye'nin risk priminin arttığını belirtti. Ökte yaptığı yazılı açıklamada şöyle dedi:

"Dün Türk lirası varlıklarda uzun pozisyon taşıyanlar için rahatsız edici bir gündü. Moody’s kredi derecelendirme kuruluşu kıdemli analistinin Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamalarda, Türkiye pozitif yönlere dikkat çekip, baz senaryonun Türkiye’nin notunun yatırım yapılabilir korunması olduğunu açıklaması Türk lirası varlıklara alım getirmedi. BIST’te açık pozisyonların kapanma rallisi 15 dakika bile sürmedi. BIST yatay kapattı, Türk lirası sepeti ve faiz yükseldi.

GELİŞMEKTE OLAN ÜLKELER ARASINDA EN KÖTÜSÜ

Jeopolitik riskler (Bağdat’ta 18 işçinin rehine alınması ve PKK terörizmi), Koza Ipek Holding soruşturması ve gelişmekte olan ülkelerdeki satışlar bu performansta etkili olduğuna inanıyoruz.  Türkiye’nin risk primi, 5 yıllık CDS 2 işlem gününde %8.1 yükselerek gelişmekte olan ülkeler arasındaki en kötü performansı gösterdi."