İstanbul açıklarındaki Yassıada ve Sivriada'nın turistik ve kültürel tesis alanı ilan edilmesinin ardından adadaki tarihi kalıntılar dahil tüm yapıların yıkılması tartışmalara neden olmuştı. Adada yapımı devam eden otel, kongre merkezi ve limanın mimari çizimlerinin AKP Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslanın ortak olduğu Arme Concept şirketi gerçekleştirdi.

Cumhuriyet’ten Miyase İlknur’un haberine göre, AKP’nin Gençlik örgütlenmesinden sorumlu MYK üyesi Çiğdem Karaaslan’ın şirketine Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yaptırılan 78 Gençlik Merkezi’nin proje çizimleri verildi.

Firma ayrıca İzmir, Mersin, Diyarbakır, Eskişehir, Adana, Trabzon, Ordu, Erciş, Edirne, Burdur, Bursa- Yıldırım kentsel dönüşüm alanlarının proje çizimlerini gerçekleştirdi. Çiğdem Karaaslan’ın AKP YYK üyesi seçilmeden önce de kamudan proje çizim işleri aldığı belirlendi. 2011’de Diyarbakır’da Dicle Vadisi Kırklar Tepesi Rekreasyon Alanı İmar Planı Kentsel Tasarım ve Peyzaj Uygulama Projesi 1 milyon 695 bin +KDV bedelle Çiğdem Karaaslan ve eşi Direnç Karaaslan’ın sahibi olduğu Arme Grup Mimarlık firmasına verildi.

AKP Samsun Milletvekili Karaaslan, Bilkent Üniversitesi Kentsel Tasarım ve Peyzaj bölümünden mezun olmuş. Daha sonra Ankara Üniversitesi’nde “Tarihi Kentlerde Kimliksizleşme Sorunu” üzerine yüksek lisans tezini tamamlayan Karaaslan, halen Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sosyal Politakalar Bölümü’nde doktorasına devam etmekte.

LİMAN YANLIŞ YERE ÇİZİLMİŞ

Karaaslan, AKP 2. , 3. ve 4.Olağan kongrelerinde Ana Kademe Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyeliğine de seçilmiş. Ayrıca Genel Merkez Sosyal İşler Başkan Yardımcılığı görevine devam etmekte. Arme Concept’in çizimlerine göre Yassıada’da 328 yataklı bir otel, buna karşılık 500 kişilik bir konferans salonu konumlandırılmış. Adanın tekne yanaşma limanının ise denizcilik kurallarına aykırı olarak kuzeyde yapılması öngörülmüş. Kuvvetli bir lodos halinde bu limana teknelerin yanaşması mendireğe rağmen hayli güç. Bu durumda konferans için adaya geleceklerin mahsur kalma ihtimali gözardı edilmiş.

Firma İzmir, Mersin, Diyarbakır, Eskişehir, Adana, Trabzon, Ordu, Erciş, Edirne, Burdur, Bursa-Yıldırım kentsel dönüşüm alanlarının proje çizimlerini gerçekleştirmiş. Çiğdem Karaaslan’ın AKP YYK üyesi seçilmeden önce de kamudan proje çizim işleri aldığı belirlendi. 2011’de Diyarbakır’da Dicle Vadisi Kırklar Tepesi Rekreasyon Alanı İmar Planı Kentsel Tasarım ve Peyzaj Uygulama Projesi 1 milyon 695 bin +KDV bedelle Çiğdem Karaaslan ve eşi Direnç Karaaslan’ın sahibi olduğu Arme Grup Mimarlık firmasına verilmiş.