Süriyeliler, Yeşilköy sahiline kurdukları çadırlarda yaşıyor. Halk, bu duruma kayıtsız kalan Topbaş’ı eleştiriyor.

Hande ZEYREK

Yeşilköylüler, İstanbul Belediye Başkanı AKP’li Topbaş’ı şikayet yağmuruna tuttu. “Çözün bu sorunu, bitsin bu rezalet” dedi
Istanbul’un en önemli sayfiye yerlerinden olan Bakırköy’e bağlı Yeşilköy Mahallesi’nin başı Suriyellerle dertte... Ülkelerindeki iç savaştan kaçıp İstanbul’a gelen Suriyeliler, Yeşilköy sahilini mesken tuttu.

İBB ŞİKAYETLERİ DUYMUYOR!

Mülteciler, sahil şeridi boyunca kurdukları çadırlarda yaşamaya başladı. Bu durum Yeşilköy sahilini çöplüğe çevirdi. Yeşilköy sahilinde ortaya çıkan manzara Yeşilköylüleri isyan ettirdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni (İBB) şikayet yağmuruna tutan Yeşilköylüler hiçbir sonuç alamadı. “Biz kimsenin gezme ve eğlenme özgürlüğüne karşı değiliz. Yeter ki çevreyi pis bırakmasınlar” vurgusu yapan Yeşilköy Mahalle Muhtarı Bülent Yurtsever, yaşadıkları sıkıntıları şöyle anlattı:

İşte Yeşilköy sahilinin hali!..




DURUM İÇİNDEN ÇIKILMAZ HALE GELDİ.... 

Bir yandan mangal kokusu, diğer yandan yasak olmasına rağmen denize girenler... Buna çöplerin gelişi güzel her yere atılması da eklenince Yeşilköy’deki durum içinden çıkılmaz bir hal aldı. 

‘BAŞI BOŞ MAHALLE OLDUK’

“Yeşilköy’de sahil şeridinde ciddi sıkıntı yaşıyoruz. Durum içinden çıkılmaz bir hal aldı. Kirliliğin nedeni hem piknikçiler hem de Suriyeliler. Mülteciler gelip sahilde çadır kuruyor. Biz, gidip bir yere çadır kursak zabıta hemen müdahale eder. Yeşilköy’deki bu duruma da engel olunsun. Bu sorun aslında Büyükşehir’in ilgisizliğinden kaynaklanıyor. Başıboş bir mahalle olduk. Vatandaşlar İBB’ye şikayette bulunuyor. Daha ne yapalım? İBB önüne çadır mı kuralım? Yeter artık, bu rezalete ‘Dur’ denilsin.”