Foto:DHA


ANKARA SÖZCÜ
Arap dünyasının genç lideri, 35 yaşındaki Şeyh Tamim Bin Hamad El Sani, yine Türkiye’ye geldi. Tarabya Köşkünde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü. El Sani’nin son Türkiye ziyaretinin ardından, TMSF’nin elinde bulunan yayın platformu Digitürk, Katarlı Bein Media Group’una satılmıştı.

Bugüne kadar defalarca Türkiye’yi ziyaret eden El Sani, Tayyip Erdoğan’a 53 tane Arap atı hediye etmişti. Türkiye’yi bu yıl içinde 5 kez ziyaret eden Sani’ye,Türkiye’deki bütün kapılar açıldı.

HER YER KATAR

El Sani için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mart ayında Emir İstanbul'dayken aldığı kararla, Sarıyer’deki İstinye Bayırı Caddesi’nin ismi Katar Caddesi olarak değiştirdi. 3,5 kilometre uzunluğundaki İstanbul’un en önemli caddesi belediye meclisindeki tartışmalar sonucu Katar Caddesi oldu.

EŞİNE YALI ALDI

El Sani, Türkiye’ye Mart ayında yaptığı ziyarette de eşine Türkiye’nin en pahalı yalısını satın alıp hediye etti. Emir, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşürken, ikinci eşi Sheikha Anoud bint Mana al-Hajr, İstanbul boğazındaki Erbilgin yalısını beğendi. Emir, yalıyı 100 milyon Euro’ya alıp eşine hediye etti.

Türkiye ile Katar ilişkileri son zamanlarda ilginç boyutlara ulaştı. Hükümet Anayasa gereği zorunlu olmasına rağmen TBMM kararı bile almadan Katar'a asker gönderdi. Katar Emiri, Mart ayında 2 saatliğine Türkiye’ye geldi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü. Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan da Katar’a gidip konferans verdi.

HERŞEYE TALİP

Erdoğan bugüne kadar 8, Ahmet Davutoğlu 15, Bakanlar da 33 kez Katar'ı ziyaret etti. Emir ve Katarlı bakanlar da 46 kez Türkiye’ye geldi. Katarlı bir iş adamı geçmişte Sabah Gazetesinin yüzde 25’ine ortak olmuştu. Katar Emiri, Beşiktaş kulübüne ortak olmak istemiş, Emirgan korusuna komşu projeye ve Cem Uzan'ın yalısına da talip olmuştu. Emir'in karısı Sheika Mozah, sık sık İstanbul'a geliyor. Emine Erdoğan da Katar'a gidiyor.

TMSF