Prof. Dr. Mehmet Görmez, Uluslararası Vuslat Derneğince düzenlenen "Ufuktaki Yeni Türkiye Sempozyumu"nun kapanışında yaptığı konuşmada, bazı kimselerin din ve Diyanet üzerinden tartışma yürüttüğünü, bu insanlar ilkokul seviyesinde din bilgisine sahip olsalar duruma yanmayacağını söyledi.

Görmez konuşmasında "Daha hutbe ile namazın, namaz ile duanın farkını bilmeyen insanlar, hem de bu medeniyetin ve bu toprakların çocukları bütün tartışmalarını din ve
diyanet üzerinden yürütebiliyorlar. Ne kadar üzücü. Ama o da bizim eksikliğimiz.
Bizim kızmaya öfkelenmeye hiç hakkımız yok. Biz sadece bu topraklarda, bu kadar
öğretilmiş cehaleti nasıl yayabildik.Bu literatürden, bu kelimelerden
bu kavramlardan kendi çocuklarımızı, kendi insanlarımızı hatta kendi
yöneticilerimizi  nasıl mahrum bıraktık bunun üzerinde düşünmeliyiz" ifadelerine
yer verdi.

Erdoğan yine

Erdoğan yine "din" dedi!


"DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞINI UNUTUYORLAR"
Kendisinin son günlerde üzüntülü günler geçirdiğini anlatan Görmez, "Şahsım, kurumum, ülkem, gönül coğrafyam adına. Çünkü herkes bugünlerde konuşurken, öyle ara dönemlerde devletin bir sopası haline getirilmek istenen Diyanetten bahsediyor. Yoksa son yıllarda bütün gönül coğrafyamızı kuşatan Rusya'nın içerisindeki 30 milyon Müslüman'la buluşan, Türk Cumhuriyetlerinde Kafkaslarda, Baltık Cumhuriyetlerinde, Balkanlardaki bütün Müslümanların müessesesi haline gelen Diyanet İşleri Başkanlığını unutuyorlar. Doğrusu bunu dikkate almıyorlar. Belki de öfke biraz bundan dolayı" sözlerine yer verdi.


"Biz dine karşı değiliz!"


"BİR CEHALET DÖNEMİ YAŞIYORUZ"

Avrupa Birliği tartışmaları için yargı ve temel haklar faslında
bulunduğunu ve orada Türkiye'yi taşımaktan sorumlu olan büyükelçi ile arasında
geçen bir diyaloğu anlatan Görmez, "Kur'anda bulunan hadisler üzerinden İslam
tartışmasına cüret eden bir cehalet dönemi yaşıyoruz. Yahut peygamberimizin
ayetleri üzerinden İslam tartışması yapan cehalet örneklerine şahitlik ediyoruz"
diye konuştu.

Kâbe'nin şimdi de lokumu çıktı!

Kâbe'nin şimdi de lokumu çıktı!


DEMİRTAŞ NE DEMİŞTİ?

Demirtaş Paris mitinginde, "Diyanet bir MGK olarak çalışıyor. MGK'nın amacı neyse diyanet aynı zihniyetle çalışıyor. Halkı teslim almak diyanetin görevi. Böyle bir kurumu kaldıracağız. İnanç kurumu oluşturacağız. Her inanç sahibi özgürce inancını yerine getirsin diye bunu yapacağız. Herkes inancında özgür olsun. Bunu sağlayacak kurum diyanet değil. Diyanet devletin dinini anlatıyor. Erdoğan'ın dinini anlatıyor. Din alimlerinin buna sahip çıkması gerekiyor. Din alimlerimizin buna sahip çıkıp çok iyi anlatması lazım. Dinayet İşleri Başkanlığı hırsızlıkla ilgili tek bir hutbe tek bir fetfa yayınlamıyor." açıklamalarında bulunmuştu.