AKP'deki faal siyasi hayatı 7 Haziran'da bitecek olan Bülent Arınç gelecek planlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Arınç, 11.'nci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le birlikte yeni parti kuracakları iddialarına yönelik soruya "Biz İdris Naim Şahin, Emine Ülker Tarhan değiliz, kendi kendine parti kurup sonra o partiden ayrılan biri değiliz" diye yanıt verdi.

Bülent Arınç, seçmi bölgesi Bursa'da yerel gazete temsilcileri ile kahvaltıda biraraya geldi. Arınç, ''Abdullah Gül'le yeni parti kuracaklar'' iddiasına da yanıt verdi.

Bülent Arınç ''İnternette dolaşırsanız bu saçmalıklara çok yerde rastlarsınız ama gerçek hayatta bunların bizim için kullanılması mümkün değil. Şu açıdan söylüyorum, biz belli bir dava için siyaset yaptık. Günübirlik parti kuranlardan değiliz. Benim siyasi çizgim Milli Selamet, Refah ve Fazilet olarak devam etti. Fazilet Partisi kapatılınca biz Ak Parti’yi kurduk. Fazilet Partisi’nin bir kısmı Saadet Partisi’ne gitti. Eğer Fazilet Partisi kapatılmasaydı ben AK Parti’de olur muydum, orası ayrı konu. Biz AK Parti’yi kurduk bu parti bizim her şeyimiz. İnancımız ve geleceğimiz orada. Biz İdris Naim Şahin değiliz, Emine Ülker Tarhan değiliz, kendi kendine parti kurup sonra o partiden ayrılan biri değiliz. Biz AK Parti’nin başarısı için çalışacağız.'' diye konuştu.

Bülent Arınç'tan tarihi özeleştiri!

Bülent Arınç'tan tarihi özeleştiri!