CHP milletvekili adayları İrfan Bakır, İsa Önder Dinçtürk ve İzzet Beydoğan, il yöneticileriyle birlikte Yalvaç'ta seçim çalışmalarını sürdürdü. Sabah saatlerinde Yalvaç'a gelen adaylar İlçe Örgütü'nü ziyaretin ardından esnaf turuna çıktı. Pazar yerinde satış yapan esnafları ziyaret eden adaylar alışverişe çıkan halkla da sohbet etti.

1'inci sıra adayı İrfan Bakır, piyasanın çok kötü durumda olduğunu ve Bağ- Kur primlerini ödeyemez durumda oldukları yönünde dert yanan esnafa, "Bütün dertlerinizi biliyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak seçim beyannamemizde de belirttiğimiz gibi artık 7 Haziran'dan sonra bütün bu sıkıntılar sona erecek. Esnafımız işlerin durgunluğu veya başka sebeplerle maddi zorluk çekiyorsa prim borcunu ödeyemediği için sağlık güvencesinden mahrum bırakılmayacak. CHP bunun için yola çıktı. Sıkıntıyı bildiğimiz gibi reçetesini de hazırladık. İnşallah ilk işimiz bu konuda yasal düzenlemeler çıkarmak olacak. Sizler yeter ki seçimde bizlere destek vererek iktidara getirin gerisini bize bırakın" dedi.

'ÇİFTÇİLERİMİZ RAHAT NEFES ALACAK'
4'üncü sıra milletvekili adayı İzzet Beydoğan da çiftçilikle uğraşan köylü vatandaşın artık ekemez, dikemez duruma geldiğini ve ekonomik kayba uğradığını vurgularken, "Geçen yıl Türkiye dışarıdan saman ithal etti. Neden peki? Buraya gelirken ovaya bakarak geldim. Maalesef çoğu yer bomboş, ekilmemiş. Bunun nedeni çiftçinin ekecek gücü kalmadı. Mazot 4 lira olmuş. Mazot alacak parayı bulsa ekecek de dikecek de. Cumhuriyet Halk Partisi olarak iktidara geldiğimiz zaman bu işlerin takipçisi olacağıma şeref sözü veriyorum. Ben bu işleri yakından bilen bir insanım. Çiftçimizi derdine derman olmaya geliyoruz" diye konuştu.