Torku Konya-Galatasaray maçını futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen değerlendirdi.


Spor Toto Süper Lig’in 3. haftasında oynanan Torku Konya-Galatasaray maçını futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen değerlendirdi.

NTV Spor’daki %100 Futbol adlı programda konuşan Dilmen, “2. yarı formaliteye dönerdi. Yüksek tempolu çok pozisyona giren Galatasaray vardı. Bir anda 3-0’a gidecek maçtı. Konya, Galatasaray savunmasını hızlı toplarla geçmeyi hedefliyor. Bunu pek başaramadı. Meha’yı sezon başından beri takip ediyorum, çok iyi serbest vuruş kullanıyor. Takımlar devre arasına atabilmeli kendini. Fakat sonrasında büyük kaleci hatasıyla Semih’in golü geldi. Konya’nın pek silahı yok. Pas da yapamıyorlar, oyun yavaşlıyor. Bu da Galatasaray’ın işine geliyor. Galatasaray’ı geçmek için hızlı oyun oynamalısın. İkinci yarı Galatasaray maç başı gibi oynamaz, daha kontrollü oynar” dedi.

‘Yasin’i kaybetmemek lazım’

Dilmen, “Enteresan, Galatasaray ileride 4 oyuncuyla oynuyor ama sürekli yer değiştiriyorlar. Mesela Burak mı, yoksa Umut mu forvet oynuyor söyleyemem. Galatasaray’da 4-2-3-1’i ilerideki 4 futbolcu gezerek oynuyorlar. Burak ile Hamza hoca arasındaki kriz rafa kalmalı artık. Çok değerli bir hoca ile çok değerli oyuncu arasında olmaması lazım. İki tarafın da birbirine el uzatması lazım. Tabii ki aralarında neler yaşandı bilemiyoruz. Ben Galatasaray’da ilk yarıdaki 30 dakikayı beklemiyordum. Chedjou sakatlanınca Semih ısınmadan girdi. Bunu da hissettik, birkaç pozisyonda kordine olamadı. Yasin yine yedek kalmış Galatasaray’da, Hamza hocanın onu kaybetmemesi gerek. Geçen sezonun yıldızıydı. Ayrıca bu maçta Sabri’yi çok beğendim, geçen hafta da çok etkiliydi.” ifadelerini kullandı.

‘Konya’da organizasyon yok’

Rıdvan Dilmen, Sarı-Kırmızılılar’ın 4-1 kazandığı maçın ardından ise “Torku Konya, Kayseri maçında bölüm bölüm iyi oynamıştı. Akhisar maçında ise çok kötüydü. Aykut hocayla birkaç defa görüşme şansım oldu. Konya böyle oynarsa işi çok zor olur. Konya’da coşku var, seyirci var ama organizasyon yok” dedi.

‘Hamzaoğlu önemli hamleler yaptı’

Dilmen, “Büyük kulüpler ayağa kalkmasını bilir. İlk 25-30 dakika müthiş tempo. Maç orada bitebilirdi. Sonra durgunlaştılar golü yediler, sonra yine öne geçtiler. Galatasaray’da Chedjou sakatlandı, hazır olmayan Semih girdi. Sol bek Carole atıldı. Galatasaray’da birkaç bölgede oynayabilen tecrübeli oyuncular var. Mesela Carole atılınca Hakan Balta sol beke geçti, Melo stopere geçti. Hamza hoca bu maçta önemli hamleler yaptı. Sneijder çok önemli bir futbolcu. Galatasaray, bu maçı Muslera’dan Emre’ye, Emre’den Burak’a kadar olmazsa olmaz olarak görmüş” diye konuştu.

‘Carole’un pozisyonu tartışmalı’

Dilmen, “Carole şanssız bir an yaşadı. Rakibin ayağına basmak istemedi ama zamanla hatası oldu. Tartışmalı bir pozisyon. Hamzaoğlu’nun Rodriguez ve Emre hamleleri çok başarılıydı. Sonra Sneijder ipi eline aldı ve maçı bitirdi. Sivas’taki Galatasaray’da eser yoktu. Daha Melo hazır değil. Geçen haftaya göre daha iyi. Melo’yu milli arada özel bir çalışmaya tabi tutarlar. Milli arada özel maç yapmaları lazım. Oyunun başındaki iki stoper, maçın sonunda yoktu. Galatasaray tüm aksiliklere rağmen farklı kazandı” şeklinde konuştu.