Sözcü Gazetesi Yazarı Dinçer Güner ve astrolog Naz Bayatlı'nın birlikte kaleme aldığı Zamanlamanın Gücü 2016 raflarda yerini aldı. 24 Ekim'de piyasaya çıkan kitap çıkmadan ön satış yoluyla ikinci baskısını yaptı. Kitap piyasaya çıkmasının ardından 4. baskıya ulaştı, çok satanlar listesinde ise ilk 5'te. Bu kitapta Zamanlamanın Gücü 2015'den farklı olarak, burçları 2016 yılında nelerin beklediğine dair çarpıcı analizler ve 'insanların modunu' en çok belirleyen 'gök cismi' olarak Ay ile ilgili ayrıntılı bilgiler var... Dinçer Güner ve Naz Bayatlı kitabı ve 2016'da bizi nelerin beklediğini anlattı...

YATIRIM İÇİN DE GÜNLER ÖNEMLİ


Dinçer Güner: Dikkat edilmesi gereken önemli tarihleri her burç için ayrı ayrı yazdık. Kitabı alanlar, 1 Ocak'tan 31 Aralık'a kadar 2016 senesine ait gün gün hangi gün ne yapılabilir, ne yapılamaz çok rahat organize edebilecekler. Ne zaman evelenecek, ne zaman biriyle tanışacak, ne zaman imza atacak, ne zaman saçını kestirecek, ne zaman diyete başlayacak, ne zaman yatırım yapacak, ne zaman ihaleye girecek... Kitapta bu ve benzeri hayatın en yalın haliyle ilgili kararlardan en önemli kararlara kadar tavsiyeler var.

HİÇ BİLMEYENLER BİLE ANLAYABİLİR


Naz Bayatlı: Dinçer'in muhteşem bir üslubu var. O astrolojiyi hiç bilmeyen anlamayan eğitimini almamış insanlar için daha basit ve yaratıcı bir şekilde anlattı ben de işin daha teknik tarafıyla ilgilendim. Ay ne zaman boşluğa giriyor, ayın şu saatteki şu konumdaki etkisi nedir gibi... Dinçer'in yorumu ve bakış açısı ile benim de daha çok bilgisayar teknikleriyle yarattığımız bir kitap. Aslında Astrolojinin en güzel en keyifli tarafıdır seçim astrolojisi. Ay'ın hepimizin ruhuna genel olarak yansıyan bir etkisi vardır. Ay'a bakarak o ruhu yakalamak hedefimiz...

AY BALIKTAYKEN İÇİMİZE DÖNERİZ


Mesela Ay Balık'tayken hepimiz aynı şeyleri hissederiz, evinde kalmak içine dönmek isteriz. Ay Aslan'da iken daha sosyalleşmek istiyoruz. Bunu biz biliyoruz ve hayatımızı zaten buna göre planlıyoruz. Bunu insanlarla paylaşmak istedik. Bir de hakikaten zamanlama çok önemli. Mesela bir iş görüşmesine gidecekseniz ve Ay Akrep'teyse iş görüşmesi yapacağınız kişiyle duygusal kriz yaşamak kimsenin işine gelmez.

Dinçer Güner: Ay bizim modumuz demektir. Gün içerisinde modumuzun nasıl olacağına dair Ay bize çok geniş bilgi verir. Aslında bu kitap bir nevi Ay takvimine de dönüşüyor ister istemez. Ay hangi burçta hangi kontakları kuruyor biz ona göre ne yapabileceğimizi ve ne yapmayacağımızı belirliyoruz.

2016'NIN EN ŞANSLI BURÇLARI


Dinçer Güner: Yılın ilk 6 aylık döneminde Başaklar çok şanslı çünkü yılın ilk altı ayında bolluk, bereket, şans ve talih gezegeni Jüpiter Başak'ta seyahat edecek. Eylül 2016'dan itibaren de ilişkileri ve aşkı sembolize eden Terazi burcuna geçecek Jüpiter. terazi ve yükselen Teraziler için daha şanslı bir süreç başlamış olacak. Ama bu çok genel bir kavram açıkçası. Hiç iflas eden Başak olmayacak mı elbette olacaktır.

HANGİ İŞE YATIRIM YAPSAK?


Naz Bayatlı: Temel olarak diğer toprak grupları da Jüpiter'in Başak'ta olmasından etkilenecekler; Boğalar, Oğlaklar gibi... Temel olarak bir düzene girme, para kazanma, işle ilgili olumlu gelişmeler yaşanacak. Başak emek ve çalışma demektir çünkü. Bazı dönemde bazı meslekler öne çıkar bu yıl da herkes kendine daha çok bakacağı ve bedeniyle uğraşacağı için organik tarıma yönelinebilir ya da güzellik salonu açılabilir. Yılın ikinci yarısında da evlilikler patlayacak Jüpiter Terazi burcuna geçeceği için. Gelinlik dükkanı da açılabilir, düğün organizasyon işlerine girilebilir, kozmetik, estetik gibi işlere girişilebilir. Satürn de Yay burcunda. Satürn medyayı temsil ediyor. Çöpçatanlık siteleri de açılabilir. İlşki programları yapılabilir. İzdivaçların da dışında daha yaratıcı daha farklı programlar öne çıkabilir.

HEDEF 2023!


Zamanlamanın Gücü'nü gittiği yere kadar insanlar sıkılana kadar her yıl yazacağız. Mesela bu yıl burçları koyduk önümüzdeki yıl farklı bir şey, mesela ilişkileri koybailiriz. Kitabı sürekli geliştirerek devam edeceğiz. 2023'e kadar yazabiliriz.

Röportaj: Mediha Olgun / Kamera: Serdar Temel