Suriye'de rejime ait savaş uçağının, İdlib'de bir pazar yerine düzenlediği saldırıda, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 30 sivilin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Suriye Genel Devrim Konseyi'nden (SRGC) yapılan yazılı açıklamada, Esad güçlerine ait bir savaş uçağının, İdlib'in Cisr eş-Şuğur ilçesine bağlı Darkuş beldesinde pazar yerine 2 "vakum bombası" attığı belirtildi.

7 ülkede büyükelçimiz yok

7 ülkede büyükelçimiz yok


Aralarında kadın ve çocukların da yer aldığı 30 sivilin yaşamını yitirdiği saldırıda, çok sayıda kişinin de yaralandığı kaydedilen açıklamada, "Çok sayıda yerleşim yerinin yıkıldığı belde halkı, çevre il ve ilçelerden ambulans ve sivil savunma ekipleri istedi. Yıkılan enkazların altında sivillerin olması nedeniyle ağır iş makinelerine ihtiyaç duyuluyor" ifadelerine yer verildi.

Olayı "katliam" olarak niteleyen SRGC, saldırıda hayatını kaybedenlerin çoğunun Cisr eş-Şuğur'dan göç edenlerden oluştuğunu dile getirdi.

Silahlı istedik ABD silahsız gönderdi

Silahlı istedik ABD silahsız gönderdi


 

Bu arada Suriye İnsan Hakları Örgütü, rejimin hava saldırısını doğrulayarak beldede yaralananların çevre il ve ilçelerdeki sahra hastanelerine kaldırıldığını duyurdu.

Ahraru'ş Şam İslami Hareketi, İslam Ordusu, Şam el İslam, Nusra Cephesi, Türkmenistan Muhacirleri ve Suriye Türkmenlerinin kurduğu Sultan Murad Tugayı birliklerinden oluşan Fetih Ordusu daha önce ülkenin kuzeyindeki İdlib'i ve Cisr eş-Şuğur kent merkezini düzenlediği operasyonlarla ele geçirmişti.