Diğer 21 Bakanlık, internet sitelerinde herhangi bir kutlama yayımlamazken, Mehmet Müezzinoğlu, Sağlık Bakanlığı'na ait saglik.gov.tr adresinden kendi adıyla bir mesaj yayımladı. Bakanlığın resmi sayfasında “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nüz Kutlu Olsun” yazılı görsel yer aldı.

Müezzinoğlu şu mesajı paylaştı:

"1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

Öncelikle bütün çalışanların, emeğin ve alın terinin sembolü olan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutluyorum.

İnsanlık değerlerinin gelişiminde gayretleriyle, fedakârlıklarıyla emekçilerin ve emeğin yeri tartışılmazdır. Emeği ve alın terini kutsayan bir medeniyetin mensupları olarak bizler de emek bilincinin gelişimine önemli katkılar sunmuş bir milletin fertleriyiz. İşçinin alın teri kurumadan emeğinin karşılığını alması gerektiği bilinci ve terbiyesiyle hareket edildiğinde emekçilerin ve diğer toplumsal kesimlerin sorunlarının birçoğunun çözülebileceği kuşkusuzdur.

Emek, gayret, fedakârlık denilince akla ilk gelen meslek gruplarından biri de sağlık çalışanlarıdır. Hekiminden hemşiresine, teknisyeninden hasta bakıcısına kadar bu ülke insanın sağlığını bir üst noktaya taşıyabilmek adına canla başla görevlerini ifa eden çalışanlarımız, bugün dünyada iftiharla bahsedilen sağlık sistemimizin de mimarlarıdır. Kendilerine bu ülkenin bir Bakanı olarak en önemlisi bir meslektaşları olarak ne kadar teşekkür etsem azdır.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günümüzün tüm çalışanlarımız tarafından bayram havasında, huzur içinde; amacından, özünden koparılmadan dayanışma ruhu çerçevesinde kutlanacağını umut ediyor; görevi başında hayatını kaybeden tüm işçi kardeşlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum."