Kamil ELİBOL / ANKARA

Cumhurbaşkanı Erdoğan muhtarların sorunlarını ‘’Sanal aleme’’ havale etti. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı sarayında düzenlediği 5 ayrı toplantıda 2 bin muhtarla görüştü ''Sorunlarınız çözülecek'' dedi. Ama muhtarların sorunları, sanal aleme devredildi.

İçişleri Bakanlığı, "www.muhtar.gov.tr" adıyla dert sitesi açtı. Ancak özellikle köy muhtarlarının değil internete girmek, bilgisayarları bile olmadığı anlaşıldı. Valilik ve Kaymakamlıkların, bilgisayar ve internet kullanmayı bilmeyen muhtarlara eğitim vermesi kararlaştırıldı.

Bakanlık’ta sistemi yönetmek ve koordinasyonu sağlamak üzere bir Müsteşar Yardımcısı görevlendirildi. Sistemin işletimi görevi de Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’ne verildi. Muhtarlar sorun ve taleplerini bu internet sitesi üzerinden iletecekler.

MUHTAR TALEPLERİ

Seçim nedeniyle görevinden istifa eden eski İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın 20 Şubat’ta 81 İl Valisi’ne muhtar talepleri konusunda bir genelge gönderdiği belirlendi. Ala genelgede şöyle dedi:

“Kamu hizmetlerinin etkin, verimli ve güvenli bir şekilde sunulması, sorunların en kısa sürede yetkili makamlara iletilmesi, muhtarların etkinlik ve işlevlerinin artırılarak taleplerinin sonuçlandırılması amacıyla bu konuyu takip edip, etkin bir şekilde sonuçlandırmak üzere yeni bir sistem oluşturulmuştur.

Elektronik ortamda gelen talepler, sistem üzerinden Valiliğe, il veya ilçe belediyesine yönlendirilecek ve 15 gün içinde cevaplandırılacaktır. Muhtarların sistemi kolayca kullanmalarını sağlamak üzere Valilik ve Kaymakamlıklar tarafından destek sağlanacak, gerektiğinde Valilik koordinasyonunda eğitim de verilecektir.’’