Ali Ekber ERTÜRK / ANKARA

MHP’li Kemer Belediyesi, Serikli şehit Barış’ın yıkılmaya yüz tutan evini yaptırmak istedi. Ancak Serik’in AKP’li Belediyesi ve Kaymakamlık, “Burası senin bölgene girmez” diyerek kendilerinin evi yaptıracağını söyleyip engel oldular. 1 ay oldu, ev hala yapılmadı.

Mardin’in Midyat’ta şehit düşen Jandarma Komando Er Barış Akkabak’ın Antalya’nın Serik İlçesi Gökveliler Köyü’ndeki evine “mücavir alan” tartışması. 1 ay önce şehit düşen Akkabak’ın evine taziye ziyaretinde bulunan Kemer’in MHP’li Belediye Başkanı Mustafa Gül, şehidin evinin yıkılmaya yüz tuttuğunu gördü. Bunun üzerine, annesi ve babası olmayan şehidi yetiştirip büyüten dedesi Ramazan Akkabak’a “İzniniz olursa burayı Kemer Belediye olarak biz yeniden yapalım” dedi.

Dede Akkabak da, bundan memnuniyet duyacaklarını belirterek Başkan Gül’e teşekkür etti. Ancak, Kemer Belediye Başkan’ın şehidin evini yapacağından haberdar olan Serik Kaymakamlığı ve AKP’li Serik Belediyesi, “Orası Kemer’e bağlı değil. Mücavir alan. O evi biz yaptırırız” diyerek Mustafa Gül’ün evi yaptırmasına engel oldular.

“Sen karışma” dediler

Ancak aradan geçen yaklaşık 1 aylık süreye rağmen Serik Kaymakamlığı ve AKP’li belediyenin parke taşı döşemekten başka henüz herhangi bir girişimde bulunmadıkları öğrenildi.



Şehit Akkabak’ın bir yakını Sözcü’ye, “Kemer Belediye Başkanı evi yapmak istedi. Kemer Belediyesi ‘yapacağız’ deyince bunu duymuşlar ve ‘orası mücavir alan’ diyerek, Kemer Belediyesi’nin yapmasına karşı çıkmışlar. Gelip parke taşı döşediler ama onun dışında şimdilik bir çalışma da yapılmış değil” diye konuştu.

Sözcü’ye konuşan Kemer Belediye Başkanı MHP’li Mustafa Gül ise, “Kaymakamlık ve Serik Belediyesi, bizi evi yaptırmamızı istemediler ama  eğer kendileri de yaptırmayacaklarsa, ben hazırım. Gerekirse kendi cebimden masrafları karşılayarak şehidimizin evini yaptırırım” dedi.